Ini cover single terbaru Twice 😂

Rabu, 21 April 2021, 10:00 am

Ini cover single terbaru Twice 😂.

Dengar cerita diorang ada buat shooting video baru untuk comeback bulan Jun nanti kat sebuah resort yang ada theme park kat Pulau Jeju ⁽¹⁾. Gambar ni kira kat kolam theme park jugak lah 😆.

Sebelum ni, single Jepun bertajuk Kura Kura (bermaksud pening² 🥴) ni dijadualkan akan release bulan depan, tapi tengah malam tadi kat Youtube, Spotify semua dah ada 🤔.

Bertambah lagu gedap-gedub dalam kereta 😁.

: open.spotify.com/album/5FMslDParbcWQ7o5FQqCWf

Gambar dari www.facebook.com/zie519594757253/posts/3795695033881603.

⁽¹⁾ www.allkpop.com/article/2021/04/twice-rents-out-an-entire-resort-in-jeju-island-for-their-upcoming-music-video

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple buatjalan dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView TSMY upgrademacmini vivaturbo workout YT

Hantaran sohor kini:

Pawi buat comeback senyap² + keputusan perlawanan ke-9 Liga Super 2021

Isnin, 19 April 2021, 4:35 pm

Pawi buat comeback senyap² + keputusan perlawanan ke-9 Liga Super 2021.

Sri Pahang vs JDT - Bergson yang kena kad kuning, Cabrera pula yang bersungguh² membantah, macam dia yang kena, last² dia sendiri yang mendapat sebab tarik tangan ref 😂.

Tengok warna kereta kat depan, rasa nak beli air bandung pulak 😝

Ahad, 18 April 2021, 6:05 pm

Tengok warna kat depan, rasa nak beli air bandung pulak 😝.

Jalan² area masjid Gita, cari kalau² ada jumpa jual air bandung ais cangkey besar, untuk buka nanti 🥤.

Mural emau kat Eco Mall, Petra Jaya

Sabtu, 17 April 2021, 7:15 pm

Mural kat Eco Mall, Petra Jaya.

Dulu² masa saya masih sekolah, bangunan ni asalnya adalah Choice Super Mall. Lepas tu kena roboh & dibina Giant Petra Jaya.

Bos pulang ofis lepas pusing satu Kuching

Jumaat, 16 April 2021, 12:00 pm

Bos pulang ofis lepas pusing satu Kuching.

Laluan untuk part terakhir siri ini merupakan satu² nya jalan yang bukan jalan berkembar. Tak nak guna jalan dari Satok sebab dah lalu dalam siri raon Kuching sebelum ini ⁽¹⁾.

Sebelum start bulan puasa, bertanding angkat besi dulu

Khamis, 15 April 2021, 11:00 am

Sebelum start bulan puasa, bertanding angkat besi dulu.

Ramai biasa tengok sukan angkat berat (weightlifting), tapi jarang tengok powerlifting. Asasnya sama, angkat bebanan berat, dan biasanya dalam pertandingan weightlifting ada dua jenis angkatan: snatch, dan clean & jerk. Dalam powerlifting pula ada:

Waterfront Kuching, dalam album panorama 360

Rabu, 14 April 2021, 10:00 am

Waterfront Kuching, dalam album panorama 360.

Terletak di tepi Sungai Sarawak, lokasi ini menjadi tempat wajib singgah bagi sesiapa yang melancong ke .

Nanti buka puasa dengan air tin teh tiga lapisan (3-layer tea)

Selasa, 13 April 2021, 3:00 pm

Nanti buka dengan air tin teh tiga lapisan (3-layer tea).

Teh C Special jenama Three Tea adalah daripada syarikat Greenleaf F&B, manakala Sarawak 3-Layer Tea adalah daripada syarikat Leaves Food, kedua²nya syarikat berasal dari Sarawak.

Nak main bola ke nak gaduh? + keputusan perlawanan ke-8 Liga Super 2021

Isnin, 12 April 2021, 2:40 pm

Nak main bola ke nak gaduh? + keputusan perlawanan ke-8 Liga Super 2021.

Kedah vs Terengganu - Azamudin Akil nampak dah nak tumbuk Faisal Halim tu 😡.