Jalan² sekeliling Los Santos, GTA 5

Ahad, 1 Ogos 2021, 10:25 pm

Jalan² sekeliling Los Santos, GTA 5.

Dah masuk 2 bulan kena PKP tak dapat rentas daerah, jalan² dalam GTA 5 pun jadi lah 😅.

Ni saya main story mode, baru sampai part jadi Trevor Philips. Baru seminggu start main balik, masih noob lagi, jari pun semakin familiar dengan gamepad controller, cuma bila part main tembak² tu masih fail, susah nak aim guna joy button, kena pakai mouse.

saya ni sambung ke TV menggunakan sambungan HDMI. Skrin laptop tu mirror ke TV, jadi saya tutup skrin tu, sebab tak nak tengok banyak grafik bergerak, pening 🥴. Dah la framerate game dalam belasan FPS, nampak tersekat².

Yang bestnya main GTA 5, walaupun dalam story mode, boleh saja main secara bebas, open world. Jadi saya dah cuba macam² kereta & berpusing satu map Los Santos, dan antara tempat yang saya gemar pergi ialah Mount Chilliad, drive pelbagai jenis kereta naik ke puncak gunung, ada rasa macam offroading sikit, tengok mana kereta yang sampai, atau tergolek jatuh gunung lalu meletup 💥.

Bagi mereka yang dah pernah main game ni mesti kenal imej Trevor yang serabai ni, bila dipakaikan baju begini nampak macam dia kerja ofis pulak 😂.

Hari ini dalam sejarah:

Topik² penulisan:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis minum Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya politik puasa raya resipi RunningMan sayur senaman Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo Windows workout

Sambung lagi darurat

Sabtu, 31 July 2021, 9:45 pm

Sambung lagi darurat.

#YDPA mengeluarkan proklamasi darurat untuk negeri Sarawak, bermula 2 Ogos 2021 hingga 2 Februari 2022 ⁽¹⁾. Ini berikutan DUN Sarawak yang sepatutnya terbubar pada 7 Jun lalu, dan negeri wajib diadakan dalam tempoh 60 hari, tapi dalam keadaan pandemik sekarang, tak dapat nak keluar buang , nak rentas daerah balik kampung apatah lagi, dan dengan itu darurat dikuatkuasakan bagi membolehkan pembubaran DUN & pilihanraya negeri ditangguhkan ⁽²⁾.

Hantaran sohor kini: