Pada hari ini, 20 Mei

Tahun lalu:

2 tahun lalu:

Artikel tular dalam #laptop


Berapa harga Macbook Pro 16 inci tahun 2021 spec maksimum yang baru umum semalam?

246980751_403231187913363_9037041224241850199_n.jpg

Selasa, 19 Oktober 2021, 9:00 pm

Berapa harga Pro 16 inci tahun 2021 spec maksimum yang baru umum semalam?

Tahun lalu punya MBP spec maksimum berharga RM25,399 ⁽¹⁾, dah sama harga Preve. Tahun ni, beberapa spec dah banyak berubah, terutama sekali processor, dah tak pakai processor Intel (x86 architecture), sekarang guna processor buatan Apple sendiri, M1 Pro/Max (ARM architecture).

Terlambat ke parti, baru sekarang merasa kuasa – Docker + PHP

244432425_393604658876016_5841360520876020136_n.jpg

Selasa, 5 Oktober 2021, 12:50 pm

Terlambat ke parti, baru sekarang merasa kuasa - Docker + PHP.

Dalam 10 tahun lalu, web developer yang menggunakan , akan install XAMPP untuk setup development server kat komputer sendiri (localhost). XAMPP adalah software bundle yang menggabungkan Apache webserver, PHP, MySQL & phpMyAdmin dalam satu pakej, dan user tak perlu configure satu persatu server & software, semua dah setup sekali.

Jangan tengok Running Man minggu lepas pada waktu malam 👻

240466746_372361934333622_6238114521710021874_n.jpg

Rabu, 1 September 2021, 6:00 pm

Jangan tengok Running Man minggu lepas pada waktu malam 👻.

Dah lama dah tak buat episod yang ada story line. Tema episod 568 minggu lalu adalah anak patung sumpahan kat bangunan sekolah. Jalan ceritanya ada elemen seram, campuran dari filem hantu yang ada anak patung macam Chucky & Anabelle, pastu ada sedikit idea dari drama Penthouse & movie lakonan Song Ji Hyo, Whispering Corridor.