PKPP masih ada roadblock.

25 June 2020, 12:45 pm

PKPP masih ada roadblock.

Semasa saya memandu dari Kuching hingga ke #Sematan minggu lalu, saya dapati masih terdapat sekatan #jalan raya dilakukan di jalan #PanBorneo ke Lundu, di simpang ke Sampadi.

Dari pemerhatian, masih ada pihak askar yang mengawal waktu saya ke #Lundu, dan giliran polis yang menjaga waktu saya nak balik ke Kuching.

Sekatan pergerakan antara daerah sudah dimansuhkan sekarang #MCO pemulihan, agaknya apa yang diorang periksa ya?

Gambar: jalan dari Teluk Melano, dekat Sematan, background banjaran Gunung Rumput.

Pin It Send

Hantaran sohor kini:

Jauh perjalanan, badan kepenatan.

23 June 2020, 11:25 am

Jauh perjalanan, badan kepenatan.

Lebih² lagi kalau memandu guna transmisi manual. Walaupun enjin dijana kuasa dengan turbo, tapi dengan keadaan jalan sekarang, memandu untuk 74 km, mengambil masa hampir 2 jam, lenguh kaki tekan clutch.

Ini disebabkan #jalan dari Moyan Square menuju ke #Bau, kemudian ke #Lundu, buat masa sekarang masih lagi dalam pembinaan lebuhraya #PanBorneo.

Banyak lencongan dibuat untuk kerja² pembinaan. Tapi banyak juga bahagian #jalan yang dah bagus, dah siap dengan penghadang jalan & lampu jalan. Cat garisan jalan saja belum & masih guna 2 lorong.

Pattern memandu buat masa sekarang, 1-2 km jalan bagus, pandu laju², pastu ada lencongan, perlahan. Keluar lencongan, rupa jalan baik, pandu laju lagi. Pastu jumpa lagi lencongan, perlahan. Macam tu lah ulang² sampai ke Lundu. Pancit! 🤕

Pin It Send