Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

Medi hotel kat SGH namanya Serapi Verdure Hotel

Isnin, 7 Jun 2021, 8:55 pm

Medi hotel kat SGH namanya Serapi Verdure Hotel.

Medi hotel ialah hotel berdekatan dengan hospital yang mempunyai fungsi khas untuk menempatkan pesakit yang tak perlukan penjagaan penuh seperti di wad. Selain itu, hotel ini juga sebagai tempat penginapan pesakit, penjaga atau ahli keluarga yang diam jauh dari hospital.

Hantaran sohor kini:

Kuching – Samarahan sangat perlukan jalan & jambatan baru

Jumaat, 7 Mei 2021, 8:00 pm

Kuching - Samarahan sangat perlukan jalan & jambatan baru.

Baru semalam saya bercerita dengan adik saya pasal traffic jam waktu pergi & balik kerja di kawasan business district & ke kawasan perumahan di . Hari ni terus saya dapat gambar plan & jambatan baru untuk mengurangkan kesesakan jalan antara Kuching & Samarahan.

Jalan² tengok jejambat simpang Simunjan melangkah PanBorneo

Ahad, 25 April 2021, 6:00 pm

Jalan² tengok jejambat simpang melangkah

#jalan Pan Borneo pakej WPC 03, Serian - Pantu ini nampak makin siap, makin banyak kereta laju² jugak 😅.

Jalan² jumpa boiler Simunjan di tepi jalan 😲

Ahad, 11 April 2021, 9:30 am

Jalan² jumpa boiler Simunjan di tepi 😲.

Pada zaman Rajah Putih hingga masuk zaman Jepun dulu, sekitar hujung 1930-an hingga 1945, menjadi pusat pelombongan arang batu, terutamanya di kawasan Gunung Ngeli ⁽¹⁾. Boiler yang digunakan untuk membakar batu arang sebelum bersedia menjadi bahan bakar ini, terletak di tepi jalan, di jalan masuk menuju bangunan Majlis Daerah Simunjan.

Jalan² di Pantai Pugu, Lundu, awal tahun ni sebelum kena PKPB

Rabu, 7 April 2021, 11:30 am

Jalan² di Pantai Pugu, , awal tahun ni sebelum kena PKPB.

Sebelum ni saya ramal PKP/B akan berlanjutan hingga Mac ⁽¹⁾, sekarang dah April, masih lagi kena sekatan melintas daerah. Belum lagi dapat melancong ke ‘Lundun’ 😆.

Jalan² tengok matahari terbenam kat Tasik Biru, Bau, sekali lagi

Isnin, 29 Mac 2021, 2:30 pm

Jalan² tengok matahari terbenam kat Tasik Biru, , sekali lagi.

Hari dah nak masuk malam, masih ada jugak yang main bot kayuh kat tasik, belum lagi yang main bot berenjin seperti dalam gambar, pusing² tasik habiskan petrol 😅.