Yeyea sambung PKP season 3 😫

Jumaat, 11 Jun 2021, 9:05 pm

Yeyea sambung PKP season 3 😫.

Seperti biasa, MKN akan umum dulu untuk seluruh Malaysia ⁽¹⁾, kemudian baru giliran SDMC umum untuk Sarawak. Update: Sarawak pun akan ikut sambung PKP sampai hujung bulan ni ⁽²⁾.

Spageti segera Thalia vs Master Pasto

Khamis, 10 Jun 2021, 9:00 pm

Spageti segera Thalia vs Master Pasto.

Sebelum membandingkan perbezaan, saya senarai dulu persamaan kedua² jenama produk ni:

Three Meals a Day: program candawara macam Family Outing + Invincible Youth tanpa game merepek

Rabu, 9 Jun 2021, 9:55 pm

Three Meals a Day: program macam Family Outing + Invincible Youth tanpa game merepek.

Episod minggu ni bertajuk Three Meals for Jaeseok, parodi kepada rancangan Three Meals a Day. Kebetulan saya tengah follow Three Meals a Day, musim ke-9: Fishing Village 5, di ⁽¹⁾.

Best jugak dah ada ciri ni dalam iOS 15

Selasa, 8 Jun 2021, 9:00 pm

Best jugak dah ada ciri ni dalam iOS 15.

Banyak ciri baru 15 yang diumumkan oleh pada hari pertama WWDC awal pagi hari ni tadi ⁽¹⁾, seperti penambahbaikan FaceTime, Apple Wallet, Maps & iPadOS. Namun bagi saya, hanya ada 2 perkara yang saya rasa sangat berguna nanti:

Medi hotel kat SGH namanya Serapi Verdure Hotel

Isnin, 7 Jun 2021, 8:55 pm

Medi hotel kat SGH namanya Serapi Verdure Hotel.

Medi hotel ialah hotel berdekatan dengan hospital yang mempunyai fungsi khas untuk menempatkan pesakit yang tak perlukan penjagaan penuh seperti di wad. Selain itu, hotel ini juga sebagai tempat penginapan pesakit, penjaga atau ahli keluarga yang diam jauh dari hospital.

Nasib baik si emau bayar guna online banking jak

Ahad, 6 Jun 2021, 9:05 pm

Nasib baik si bayar guna online banking jak.

Malam tadi dah mula promosi jualan Shopee 6.6, ramai yang komplen ShopeePay tak dapat pakai, lepas topup, kredit tak masuk², pastu tak dapat nak pilih ShopeePay untuk membayar ⁽¹⁾.

Satu lagi jalan bagus untuk fun drive semasa matahari terbenam, BKSS loop part 7

Sabtu, 5 Jun 2021, 2:00 pm

Satu lagi jalan bagus untuk fun drive semasa matahari terbenam, BKSS loop part 7.

Bermula dari pekan Tebedu, saya menuju ke Bunan Gega & berhenti sebentar kat klinik di sana.

Windows 11 keluar bulan ni?

Jumaat, 4 Jun 2021, 5:00 pm

Windows 11 keluar bulan ni?

Pada 24 Jun nanti Microsoft dijadualkan mengadakan acara maya (virtual event) bagi mempamerkan generasi seterusnya OS. Versi terbaru nanti akan datang dengan design baru kat Start menu, Action center, File Explorer & Taskbar, dengan tambahan rupa baru yang lebih moden.

Nama lain untuk tortilla wrap adalah burrito

Khamis, 3 Jun 2021, 5:55 pm

Nama lain untuk tortilla wrap adalah burrito.

Tortilla adalah roti keping bulat tu. Burrito pulak nama menu yang menggunakan tortilla. Antara menu lain menggunakan tortilla ialah taco & fajita. Nanti² nak jugak try buat 😁.

Sumber hiburan lockdown tahun ni, sambung layan movie

Rabu, 2 Jun 2021, 3:00 pm

Sumber hiburan lockdown tahun ni, sambung layan

#MCO tahun lalu guna iflix, sebab ada promo VIP sebulan ⁽¹⁾. Kali ni nak cuba guna pulak, sebab nak tengok drama Penthouse season 2, tapi baru hanya ada 4 episod. Movie kali ni saya tonton filem Peninsula, sambungan kepada filem box office Train to Busan. Takda Gong Yoo lagi, dia dah jadi zombie, kali ni ada Kang Dong Won pulak, banyak main tembak² sebab dia bekas askar.