Perintah kawalan pergerakan pemulihan bermula 10/6/2020 hingga 31/8/2020.

7 June 2020, 3:45 pm

Perintah kawalan pergerakan pemulihan bermula 10/6/2020 hingga 31/8/2020.

Dalam tempoh #MCO pemulihan ini, pergerakan rakyat dilonggarkan lagi. Ini antara perkara yang saya sempat tulis:

• Pergerakan rentas negeri dibenarkan. Saya jangkakan pergerakan rentas daerah dalam Sarawak turut juga dibenarkan. Ke Telok Melano ke kita!? 😆

• Kedai gunting rambut dibenarkan dibuka. Bos, potong gondol!

• Konvoi juga dibenarkan. Vroom! 🏎

• Melancong dlm negeri digalakkan. Ni yang ditunggu² ni.

• Sambutan Hari #Raya Aidiladha & korban dibenarkan. Nak sembelih kolok, ada 5 ekor semua jantan, sepanjang masa bergaduh 🦃.

• Sekolah akan buka berperingkat ikut nasihat Kementerian Kesihatan. Budak² sekolah dah rasa tak sabar nak jumpa kawan balik, ke rasa malas nak turun sekolah 🤪.

Namun, ada juga beberapa perkara masih belum boleh buat lagi:

• Sukan yang melibatkan sentuhan seperti bola sepak belum dibenarkan. Belom lagi dapat tengok #LigaMalaysia ni.

• Aktiviti yang melibatkan orang ramai, bersesak² seperti pub, kelab malam, kenduri, perarakan dll juga belum boleh lagi.

Gambar: Sungai Temedak. Kat mana? Pergi cari kat Google Map, ada pantai cantik dekat dengan tempat ni.

Update: Google Maps tak jumpa Sg Temedak? Boleh ditongsampahkan app tu. Sg Temedak terletak di Jalan Trombol, jalan menuju ke Golden Beach, sebelah Telaga Air.

Pin It Send

Hantaran sohor kini:

Dah 2 minggu liga bola sepak Malaysia terhenti disebabkan pandemik Covid19.

28 March 2020, 7:10 pm

Dah 2 minggu liga bola sepak Malaysia terhenti disebabkan pandemik #Covid19. Siaran ulangan kat RTM Sports dah berkali² tengok sampai naik boring. Terfikir pulak nanti bila liga dah bersambung nak buat posting laporan keputusan perlawanan menggunakan hashtag #LigaMalaysia. Sekarang baru ada 4-5 jumlah perlawanan, nanti² dpt tengok balik perkembangan liga, dari mula sampai ada pemenang.

Sementara itu, kita lihat kembali kedudukan semasa dalam #LigaSuper2020:

<pasukan> – <menang>|<seri>|<kalah> (<perbezaan gol>) – <mata>

JDT – 3|1|0 (3) – 10
Perak – 2|2|0 (4) – 8
Melaka Utd – 2|0|2 (2) – 6
Pahang – 2|0|2 (1) – 6
Sabah – 1|2|1 (0) – 5
Felda – 1|2|1 (-1) – 5
Selangor – 1|2|1 (-1) – 5
Kedah – 1|1|2 (0) – 4
Terengganu – 1|1|1 (-1) – 4
UITM – 1|1|2 (-1) – 4
PJ City – 1|1|1 (-1) – 4
PDRM – 0|1|3 (-5) – -2

Pasukan PDRM kena hukum potong 3 mata disebabkan gagal menyelesaikan masalah tunggakan gaji pemain dan pegawai pasukan.

Aik, mana team Sarawak 🧐🤨?

Adoi, masih kat liga perdana. Jom lihat kedudukan utk #LigaPerdana2020 pulak:

T-Team – 4|0|0 (5) – 12
Kelantan Utd – 3|0|1 (3) – 9
Pulau Pinang – 2|2|0 (5) – 8
Kuala Lumpur – 2|2|0 (3) – 8
PKNS – 2|0|2 (-2) – 6
Kelantan – 1|2|1 (1) – 5
JDT II – 1|2|1 (-1) – 5
UKM – 1|2|1 (-1) – 5
Sarawak – 1|0|3 (-1) – 3
Negeri Sembilan – 1|0|3 (-5) – 3
Kuching – 0|1|3 (-3) – 1
PKNP – 0|1|3 (-4) – 1

Pin It Send