Buka puasa menu apa hari ni?

Khamis, 29 April 2021, 7:00 pm

Buka menu apa hari ni?

Ingat nak buat style food influencer - what I eat today 🤣.

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

Sebelum start bulan puasa, bertanding angkat besi dulu

Khamis, 15 April 2021, 11:00 am

Sebelum start bulan puasa, bertanding angkat besi dulu.

Ramai biasa tengok sukan angkat berat (weightlifting), tapi jarang tengok powerlifting. Asasnya sama, angkat bebanan berat, dan biasanya dalam pertandingan weightlifting ada dua jenis angkatan: snatch, dan clean & jerk. Dalam powerlifting pula ada:

Hantaran sohor kini:

Buat jalan depan rumah kebun DIY, minggu 3

Isnin, 17 Ogos 2020, 11:20 am

Buat jalan depan rumah kebun , minggu 3.

Projek cangkul-mencangkul tanah diteruskan lagi dengan mengorek lapisan ke-2 tanah untuk jalan di rumah di ni.

Bagaimana gelang tangan pintar menyukat degupan jantung, tekanan darah dan ketepuan oksigen dalam darah?

Ahad, 19 July 2020, 10:20 am

Bagaimana gelang tangan pintar menyukat degupan jantung, tekanan darah dan ketepuan oksigen dalam darah?

Untuk menyukat kadar degupan jantung, gelang tangan pintar (wristband) ini akan memancarkan cahaya daripada LED berkali² supaya pembuluh darah dapat dikesan oleh sensor wristband, yang kemudiannya dapat mengesan kelajuan darah dipam ⁽¹⁾. Maklumat ini kemudiannya diproses dalam format degupan per minit (beats per minute / bpm).

Baru nak kenal saiz tiub tayar basikal

Rabu, 15 July 2020, 4:55 pm

Baru nak kenal saiz tiub tayar basikal.

Bagi yang mengikuti saya, sebelum ini saya mengalami masalah tayar bocor ni di azwan082.my/post/18/petang-hari-tayar-basikal-ni-dipam-kemudian-test-sekeliling-rumah. Sebenarnya saya dah pun tampal tiub tayar ini 2 kali dan masih juga bocor.

Masak ayam kukus atas nasi kena buang kulit

Isnin, 15 Jun 2020, 12:30 pm

Masak ayam kukus atas nasi kena buang kulit.

Ini daripada kat azwan082.my/post/2125. Kulit ayam ni mengandungi lemak yang tinggi. Memang sedap kalau digoreng disalut tepung macam KFC.

Tulis tentang sesuatu di FB / IG pastu iklan berkaitannya tiba² keluar?

Selasa, 19 Mei 2020, 6:45 pm

Tulis tentang sesuatu di FB / IG pastu iklan berkaitannya tiba² keluar?

Ramai mesti pernah tengok situasi macam ni. Terutama sekali lepas search sesuatu kat website shopping, bila buka FB atau IG, iklan tentang barang yang disearch tadi mula keluar.

Daging berasaskan tumbuhan ada kandungan protein kurang daripada daging sebenar

Ahad, 17 Mei 2020, 2:10 pm

Daging berasaskan tumbuhan ada kandungan protein kurang daripada daging sebenar.

Di Amerika, penjualan daging alternatif sepanjang lockdown di sana telah meningkat sehingga 264% ⁽¹⁾.