Hari ni nak kongsi chord gitar lagu Wali, semalam dah cukup raya sehari jak.

25 May 2020, 2:00 pm

Hari ni nak kongsi chord #gitar lagu Wali, semalam dah cukup #raya sehari jak. Hari cuti hari untuk ‘mengenteng’ gitar 😅.

Kebanyakan chord gitar yang ada kat internet, terutamanya lagu daripada Wali, tak berapa tepat, walaupun guna standard tuning. Jadi, ini 4 lagu Wali yang sempat saya cari chord dia guna standard tuning. Kalo ada chord yang guna not sharp (♯) tu, boleh klip capo kat gitar untuk mudahkan jari tekan chord. Tak pun main kat power chord saja, mudah lagi.

🎸 Serpihan Hatiku – azwan082.my/post/2371/wali-band-serpihan-hatiku-guitar-chord
🎸 Baik-baik Sayang – azwan082.my/post/2373/wali-band-baik-baik-sayang-guitar-chord
🎸 Langit Bumi – azwan082.my/post/2402/wali-band-langit-bumi-guitar-chord
🎸 Sayang Lahir Batin – azwan082.my/post/2404/wali-band-sayang-lahir-batin-guitar-chord

Chord lagu² lain next time cari 😁.

Gambar: gitar saya ni mungkin ada problem, tali E kecil tu boleh putus sendiri 😱.

Pin It Send

Hantaran sohor kini:

Wali Band – Sayang Lahir Batin guitar chord

Tuning: Standard (EADGBE)

[Intro] 
Em Bm C D G D
[Verse]
   G               D
Dengarkanlah aku cerita hatiku
  C    D      G
Cerita tentangmu
  G                    D
Aku mau ikhlas, ikhlas menyayangimu
  C      D    G
Tutuplah matamu
      C                   D
Cukup aku dan Tuhan yang tahu
[Chorus]
 Em                 Bm
Aku tlah berjanji menyayangimu
  C       D    G  D
Lahir dan batinku
 Em                  Bm
Aku tlah berjanji mendampingimu
  C       D    G
Lahir dan batinku
[Verse]
  G                       D
Andai engkau tahu ku siap mati untukmu
  C      D    G
Jiwa dan ragaku
      C                   D
Cukup aku dan Tuhan yang tahu
[Chorus]
Aku tlah berjanji menyayangimu
Lahir dan batinku
Aku tlah berjanji mendampingimu
Lahir dan batinku
[Bridge] 
Em Am D G B
C D G
[Chorus] x 2
Aku tlah berjanji menyayangimu
Lahir dan batinku
Aku tlah berjanji mendampingimu
Lahir dan batinku
[Outro]
  G                       D            G
Andai engkau tahu ku siap mati untukmu ooh

Wali Band – Baik-baik Sayang guitar chord

Tuning: Standard (EADGBE)

[Intro]
C# G# A E A E B
[Verse]
E          B       C#          G#
Aku 'tak ingin kau menangis bersedih
  A        E    B
Sudahi air mata darimu
E          B     C#          G#
Yang aku ingin arti hadir diriku
     A           E     B
'Kan menghapus dukamu, sayang
[Pre-chorus]
       A   B      E         C#
Karena bagiku kau kehormatanku
      A               B
Dengarkan, dengarkan aku
[Chorus]
  C#          G#      A           E
Hanya satu pintaku, untukmu dan hidupmu
  A          E         F#       B
Baik-baik, sayang, ada aku untukmu
  C#          G#       A           E
Hanya satu pintaku, di siang dan malammu
  A          E            F#       B
Baik-baik, sayang, karena aku untukmu
[Verse]
E         B      C#        G#
Semua keinginan akan aku lakukan
  A         E       B
Sekuat semampuku, sayang
[Pre-chorus]
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan, dengarkan aku
[Chorus]
Hanya satu pintaku, untukmu dan hidupmu
Baik-baik, sayang, ada aku untukmu
Hanya satu pintaku, di siang dan malammu
Baik-baik, sayang, karena aku untukmu
[Bridge]
C# A B E 
C# A B
[Chorus] x 2
Hanya satu pintaku, untukmu dan hidupmu
Baik-baik, sayang, ada aku untukmu
Hanya satu pintaku, di siang dan malammu
Baik-baik, sayang, karena aku untukmu
[Outro]
E

Wali Band – Langit Bumi guitar chord

Tuning: Standard (EADGBE)

[Intro]
C D G
[Verse]
               C         D                G
Semalam kau datang kepadaku, kisahkan dirimu
                 C           D  
Kau kan pergi jauh tinggalkanku 
               G
Dan semua mimpiku
C            Am                  D        G
Sadarkah dirimu ku tak sanggup hidup tanpamu
[Chorus]
          C                   D
Akan ku lakukan apa yang kau mau
           G                 Em
Akan ku berikan seluruh hidupku
                Am                D
Asal jangan kau pergi tinggalkan aku
             G
Ku mohon padamu
             C                 D
Sadarkah dirimu kau langit bumiku
          G                 Em
Bukalah matamu kau semua bagiku
                  Am                D
Tolong jangan kau pergi tinggalkan aku
           G
Ku mohon padamu
[Verse]
                C         D                G
Jangan kau tanyakan kepadaku ikhlaskah diriku
             C           D  
Tanyakanlah aku kuatkah aku
               G
Tuk hidup tanpamu
C            Am                   D     
Tanpa belaianmu, tanpa kasih dan sayang
     G
Darimu
[Bridge]
C D G Em
Am D G
[Chorus]
Akan ku lakukan apa yang kau mau
Akan ku berikan seluruh hidupku
Asal jangan kau pergi tinggalkan aku
Ku mohon padamu

Akan ku lakukan apa yang kau mau
Akan ku berikan seluruh hidupku
Asal jangan kau pergi tinggalkan aku
Ku mohon padamu

Sadarkah dirimu kau langit bumiku
Bukalah matamu kau semua bagiku
Tolong jangan kau pergi tinggalkan aku 
Ku mohon padamu
[Outro]
C D G

Wali Band – Serpihan Hatiku guitar chord

Tuning: Standard (EADGBE)

[Chorus]
             B                  C#
Bila saat nanti kau hancurkan hatiku
             F#                   D#  
Ku tetap sayangimu walau hanya dengan
             G#  C#  
Serpihan hatiku
                     F#
Yang telah kau hancurkan
             B                 C#
Bila saat nanti kau remukan hatiku
            F#                   D#  
Ku tetap cintaimu walau hanya dengan 
             G#  C#
Serpihan hatiku
                   F#
Yang telah kau remukan
[Verse]
  F#                  
Lihatlah mentari pagi 
                            B
Telah berganti senja sore hari
  G#                                       C#
Begitupun yang terjadi pada setiap isi dihati
  B                     C#
Bukan ku tak mempercayaimu
     B                        C#          F#
Tapi tak ada hati yang tak pernah tak berubah
[Chorus]
Bila saat nanti kau hancurkan hatiku
Ku tetap sayangimu walau hanya dengan serpihan hatiku
Yang telah kau hancurkan
Bila saat nanti kau remukan hatiku
Ku tetap cintaimu walau hanya dengan serpihan hatiku
Yang telah kau remukan
[Bridge]
                G#        C#
Sudahlah jangan fikirkan 
              F#
itu takkan ku lakukan
              G#        C#
Serahkanlah pada Tuhan 
            F#
pemberi jawaban
[Chorus]
Bila saat nanti kau hancurkan hatiku
Ku tetap sayangimu walau hanya dengan serpihan hatiku
Yang telah kau hancurkan
Bila saat nanti kau remukan hatiku
Ku tetap cintaimu walau hanya dengan serpihan hatiku
Yang telah kau remukan
[Outro]
           G#    C#
Serpihan hatiku
                 F#
Yang telah kau remukan

Takda capo gitar, macam ni pun boleh lah 😆.

29 March 2020, 6:05 pm

Takda capo #gitar, macam ni pun boleh lah 😆.

Petang² tak dpt keluar ke mana², main gitar jak kerja. Banyak lagu dah lupa, buka balik ultimate-guitar.com. Hari ni pasang kaset SOAD dgn BFS 🎸.

#MCO hari ke-12.

Pin It Send