Hari ni nak kongsi chord gitar lagu Wali, semalam dah cukup raya sehari jak

101073993_148224350080716_8430309533988945920_n.jpg

Isnin, 25 Mei 2020, 2:00 pm821

Hari cuti hari untuk ‘mengenteng’ gitar 😅.

Kebanyakan chord gitar yang ada kat internet, terutamanya lagu daripada Wali, tak berapa tepat, walaupun guna standard tuning. Jadi, ini 4 lagu Wali yang sempat saya cari chord dia guna standard tuning. Kalo ada chord yang guna not sharp (♯) tu, boleh klip capo kat gitar untuk mudahkan jari tekan chord. Tak pun main kat power chord saja, mudah lagi.

🎸 Serpihan Hatiku – https://azwan082.my/post/2371/wali-band-serpihan-hatiku-guitar-chord
🎸 Baik-baik Sayang – https://azwan082.my/post/2373/wali-band-baik-baik-sayang-guitar-chord
🎸 Langit Bumi – https://azwan082.my/post/2402/wali-band-langit-bumi-guitar-chord
🎸 Sayang Lahir Batin – https://azwan082.my/post/2404/wali-band-sayang-lahir-batin-guitar-chord

Chord lagu² lain next time cari 😁.

Gambar: gitar saya ni mungkin ada problem, tali E kecil tu boleh putus sendiri 😱.

Komentar (0):

FB: https://www.facebook.com/100810608155424/posts/148224346747383/

Tulis komen: