Ini cover single terbaru Twice 😂

Rabu, 21 April 2021, 10:00 am

Ini cover single terbaru Twice 😂.

Dengar cerita diorang ada buat shooting video baru untuk comeback bulan Jun nanti kat sebuah resort yang ada theme park kat Pulau Jeju ⁽¹⁾. Gambar ni kira kat kolam theme park jugak lah 😆.

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

Lagu Wasiat Sang Kekasih mengenang tsunami Banten 2 tahun lalu

Selasa, 22 Disember 2020, 1:45 pm

Lagu Wasiat Sang Kekasih mengenang tsunami Banten 2 tahun lalu.

Hari ini genap 2 tahun tragedi tsunami di Selat Sunda yang berpunca daripada letusan gunung berapi Anak Krakatau.

Hantaran sohor kini:

‘Cry For Me’ ni boleh dikatakan bonus track untuk album ‘Eyes Wide Open’

Jumaat, 18 Disember 2020, 2:40 pm

‘Cry For Me’ ni boleh dikatakan bonus track untuk album ‘Eyes Wide Open’.

Album ‘Eyes Wide Open’ oleh artis Twice dikeluarkan 2 bulan lalu ⁽¹⁾, dengan title track ‘I Can’t Stop Me’, namun tersebut kurang mendapat sambutan dalam pasaran tempatan Korea ⁽²⁾. Saya rasa lagu dengan rentak retro elektropop tersebut mungkin kekurangan wow elemen pada dan nyanyiannya. Dan disebabkan lagu ini jenis dance song, lagu ini mungkin hanya dapat dinikmati apabila disertakan dengan persembahan koreografi tarian.

Dua lagu baru System of a Down selepas 15 tahun

Sabtu, 7 November 2020, 10:20 am

Dua lagu baru System of a Down selepas 15 tahun.

Sebelum ini telah beberapa kali cuba kembali semula dengan album baru, selepas album terakhir, Hypnotize, pada tahun 2005, tapi sering tidak sependapat dalam proses penghasilan . Kali ini, disebabkan oleh perang di Nagorno-Karabakh, ataupun dipanggil Artsakh oleh orang Armenia, barulah mereka setuju untuk bergabung semula dan menghasilkan lagu di bawah label kumpulan System of a Down.

Lagu tema hari ini, wake me up when September ends

Rabu, 30 September 2020, 1:00 pm

Lagu tema hari ini, wake me up when September ends.

#spotify: open.spotify.com/track/3479kk78dx3GFt048Udq54

Esok tarikh tutup untuk mengisi borang banci e-Census secara online

Selasa, 29 September 2020, 10:45 am

Esok tarikh tutup untuk mengisi borang banci e-Census secara online.

Cepat register & hantar data penduduk rumah masing² kat ecensus.mycensus.gov.my, esok dah nak tutup, lepas tu akan dilakukan secara bersemuka. Kalau tak tahu cara nak buat, ada manual disediakan di ecensus.mycensus.gov.my/assets/brand/manual_guide_bm.pdf.

Pasang lagu tema Pink Panther sambil tengok emau ni berjalan mengiring 😂

Jumaat, 25 September 2020, 1:55 pm

Pasang tema Pink Panther sambil tengok ni berjalan mengiring 😂.

Lokasi: Damai Central, . Kawasan pantai, kedai & restoran masih buka time pemulihan sekarang, cuma jalan masuk dihadkan, hanya boleh masuk dari satu lorong di bangunan utama Damai Central.

Hari ni nak kongsi chord gitar lagu Wali, semalam dah cukup raya sehari jak

Isnin, 25 Mei 2020, 2:00 pm

Hari ni nak kongsi chord Wali, semalam dah cukup sehari jak.

Hari cuti hari untuk ‘mengenteng’ gitar 😅.

Perintah kawalan pergerakan (bersyarat) dilanjutkan sehingga 9/6/2020, iaitu 4 minggu lagi

Ahad, 10 Mei 2020, 2:35 pm

Perintah kawalan pergerakan (bersyarat) dilanjutkan sehingga 9/6/2020, iaitu 4 minggu lagi.

Apa khabar saudara dan saudari semua? 😁