Spaghetti aglio olio ni rupanya pedas~

Rabu, 12 Mei 2021, 5:01 pm

Spaghetti aglio olio ni rupanya pedas~

Ingatkan rasa macam pasta biasa, banyak rasa berkrim & bercheese 😅.

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

Hantaran sohor kini:

Buka puasa menu apa hari ni?

Khamis, 29 April 2021, 7:00 pm

Buka menu apa hari ni?

Ingat nak buat style food influencer - what I eat today 🤣.

Beli juadah berbuka mesti nak yang premium

Jumaat, 23 April 2021, 12:00 pm

Beli juadah berbuka mesti nak yang premium.

① - Dalam pukul 5 lebih, waktu orang ramai balik kerja & mengerumuni gerai² tepi jalan untuk membeli juadah berbuka, dalam Emart Tabuan kurang orang. Bagus juga sebab dapat memilih kuih-muih yang dihasilkan oleh Edmund’s Homemade ⁽¹⁾ tanpa bersesak.

Tengok warna kereta kat depan, rasa nak beli air bandung pulak 😝

Ahad, 18 April 2021, 6:05 pm

Tengok warna kat depan, rasa nak beli air bandung pulak 😝.

Jalan² area masjid Gita, cari kalau² ada jumpa jual air bandung ais cangkey besar, untuk buka nanti 🥤.

Nanti buka puasa dengan air tin teh tiga lapisan (3-layer tea)

Selasa, 13 April 2021, 3:00 pm

Nanti buka dengan air tin teh tiga lapisan (3-layer tea).

Teh C Special jenama Three Tea adalah daripada syarikat Greenleaf F&B, manakala Sarawak 3-Layer Tea adalah daripada syarikat Leaves Food, kedua²nya syarikat berasal dari Sarawak.

Juadah buka puasa hari terakhir Ramadan 1440H

Rabu, 27 Mei 2020, 6:50 pm

Juadah buka puasa hari terakhir Ramadan 1440H.

2 hari sebelum raya, saya rasa nak makanan bazaar Ramadan, jadi saya pergi cari makanan kat mana² gerai tepi jalan. Saya selalu memandu sekeliling kawasan Jalan FAC-Matang hingga Semariang, dan ada terjumpa beberapa gerai tepi jalan yang menjual juadah berbuka

Raya wajib kat kampung ke? Tak boleh ke beraya kat bandar?

Khamis, 21 Mei 2020, 8:00 pm

Raya wajib kat kampung ke? Tak boleh ke beraya kat bandar?

Setakat semalam lebih 20 ribu kenderaan dikesan cuba keluar dari kawasan Lembah Klang untuk balik ke kampung menyambut

Resipi nasi ayam masak guna rice cooker saja 🍚🍗

Rabu, 13 Mei 2020, 5:10 pm

Resipi nasi ayam masak guna rice cooker saja 🍚🍗.

Konsep ni, daripada mengukus ayam kat atas air mendidih atas dapur, baik gunakan wap air dan haba daripada nasi yang sedang dimasak tu untuk masakkan ayam. Sekali jalan.

Kalau takda Prego, boleh guna apa² bahan perasa lain untuk ditambah pada pasta

Sabtu, 9 Mei 2020, 5:35 pm

Kalau takda Prego, boleh guna apa² bahan perasa lain untuk ditambah pada pasta.

Di sini saya gunakan serbuk nasi goreng cina Adabi, kebetulan ada lebihan.