Kosong jak CityOne sebelum raya

Isnin, 17 Mei 2021, 9:30 pm

Kosong jak CityOne sebelum raya.

Ini suasana 2 hari sebelum yang lalu. Banyak kedai dah tutup, orang yang datang pun sedikit². Tempat parking kat tingkat atas pun dah jadi free.

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

K-drama kat iflix macam makin disembunyikan

Ahad, 16 Mei 2021, 2:00 pm

K-drama kat iflix macam makin disembunyikan.

Dulu² waktu selalu tengok movie² keluar panggung kat TV, macam malam tadi ada Kuch² Hota Hai mesti ramai Gen-Y duduk depan TV 😆. Sekarang dah banyak streaming services, boleh tengok online saja, tak susah nak cari link download. Disebabkan raya PKP sekarang, saya layan Korea saja, lama dah tak tengok, yang latest pun rasanya Goblin 😅.

Hantaran sohor kini:

Steak bushcraft Aidilfitri

Khamis, 13 Mei 2021, 5:15 pm

Steak Aidilfitri.

Percubaan memasak steak guna kayu api style bushcraft noob, daging hangus sebelah 😂.

Aidiladha tahun ni korbannya lain macam

Jumaat, 31 July 2020, 2:15 pm

Aidiladha tahun ni korbannya lain macam.

Sambutan korban biasanya berorientasikan berkorban kemampuan fizikal diri, masa dan kewangan untuk pergi mengerjakan haji di Mekah, ataupun menyediakan haiwan korban yang biasanya kos tinggi & memerlukan ramai orang untuk mengerjakannya.

Perintah kawalan pergerakan pemulihan bermula 10/6/2020 hingga 31/8/2020

Ahad, 7 Jun 2020, 3:45 pm

Perintah kawalan pergerakan pemulihan bermula 10/6/2020 hingga 31/8/2020.

Dalam tempoh pemulihan ini, pergerakan rakyat dilonggarkan lagi. Ini antara perkara yang saya sempat tulis:

Hari ni nak kongsi chord gitar lagu Wali, semalam dah cukup raya sehari jak

Isnin, 25 Mei 2020, 2:00 pm

Hari ni nak kongsi chord Wali, semalam dah cukup sehari jak.

Hari cuti hari untuk ‘mengenteng’ gitar 😅.

Esok hari nak raya, objek hitam ni mungkin akan membiak waktu orang beraya nanti

Sabtu, 23 Mei 2020, 2:45 pm

Esok hari nak , objek hitam ni mungkin akan membiak waktu orang beraya nanti. Ramalan awal 4 ekor anak mungkin meleset, tengok saiz perut mungkin 6 ekor atau lebih 😱.

Raya wajib kat kampung ke? Tak boleh ke beraya kat bandar?

Khamis, 21 Mei 2020, 8:00 pm

Raya wajib kat kampung ke? Tak boleh ke beraya kat bandar?

Setakat semalam lebih 20 ribu kenderaan dikesan cuba keluar dari kawasan Lembah Klang untuk balik ke kampung menyambut

Perintah kawalan pergerakan (bersyarat) dilanjutkan sehingga 9/6/2020, iaitu 4 minggu lagi

Ahad, 10 Mei 2020, 2:35 pm

Perintah kawalan pergerakan (bersyarat) dilanjutkan sehingga 9/6/2020, iaitu 4 minggu lagi.

Apa khabar saudara dan saudari semua? 😁