Three Meals a Day: program candawara macam Family Outing + Invincible Youth tanpa game merepek

Rabu, 9 Jun 2021, 9:55 pm

Three Meals a Day: program macam Family Outing + Invincible Youth tanpa game merepek.

Episod minggu ni bertajuk Three Meals for Jaeseok, parodi kepada rancangan Three Meals a Day. Kebetulan saya tengah follow Three Meals a Day, musim ke-9: Fishing Village 5, di ⁽¹⁾.

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

Lepas ni takda lagi orang yang Jaesuk nak sampuk cakap 😭

Selasa, 27 April 2021, 8:00 pm

Lepas ni takda lagi orang yang Jaesuk nak sampuk cakap 😭.

Seperti yang tular hari ini, Lee Kwang Soo akan meninggalkan rancangan candawara yang dia telah sertai selama 11 tahun ⁽¹⁾. Antara sebabnya adalah untuk menumpukan kepada pemulihan kecederaan yang dialaminya dalam kemalangan setahun lalu.

Hantaran sohor kini:

Belajar main saham bersama Running Man 😂

Rabu, 17 Mac 2021, 2:00 pm

Belajar main saham bersama Running Man 😂.

Dalam episod 543 & 544, 2-3 minggu lalu, ahli bermain game saham, guna duit mainan tapi menggunakan maklumat harga saham yang sebenar. Harga saham² dari syarikat IT, syarikat hiburan, bioteknologi, makanan & perkapalan diambil dari tahun 2011 hingga 2020.

Pagi hujung minggu jalan ni tak jem, Raon Kuching part 2

Isnin, 11 Januari 2021, 11:50 am

Pagi hujung minggu jalan ni tak jem, Raon Kuching part 2.

Perjalanan kali ini melalui beberapa kawasan perindustrian, seperti Demak Laut, Pending, Muara Tabuan & Sama Jaya. Dekat BCCK ada kawasan perindustrian Bintawa, tapi tak masuk.

Ahli Running Man tunjuk ekspresi emosi hanya melalui wajah

Isnin, 5 Oktober 2020, 2:30 pm

Ahli Running Man tunjuk ekspresi emosi hanya melalui wajah.

Dalam episod ini, 4 orang ahli Running Man menyertai cabaran tarian hula dari Hawaii. Antara perkara yang perlu dipelajari ialah mengekspresikan emosi hanya melalui wajah. Cikgu yang mengajar meminta mereka menunjukkan contoh bagaimana emosi itu disampaikan.

Final game Running Man terbaru

Khamis, 27 Ogos 2020, 3:30 pm

Final game Running Man terbaru.

Dulu² waktu kecil kalau ada masih ingat gameshow Istana Takeshi, final game diorang selalu main tembak pistol air. Setiap peserta dan konco² bos Istana Takeshi akan ada helmet dengan kertas bulat kat helmet masing², siapa yang kertas tu berlubang kena tembak, akan terkeluar. Untuk bos selalunya ada kertas target yang tidak adil - tinggi sangat la, besar sangat, pistol lagi besar la, sampai rasanya macam tak pernah tengok ada peserta yang menang 🤔.

Selamat hari ulang tahun ke-10 program Running Man

Sabtu, 11 July 2020, 10:30 am

Selamat hari ulang tahun ke-10 program Running Man.

Tidak banyak program candawara yang bertahan selama lebih 10 tahun. Selain , program lain yang berjaya bertahan adalah Infinite Challenge, yang bersiaran sejak 2005 dah pun tamat 2 tahun lalu.

Stage costume Nayeon (Twice) utk comeback album macam nak sambut Gawai 😅

Isnin, 1 Jun 2020, 9:30 am

Stage costume Nayeon (Twice) utk comeback album macam nak sambut Gawai 😅.

Kalau diperhatikan design pakaian yang dipakai Nayeon untuk comeback album Twice yang release hari ni, More & More, nampak macam ada elemen design & corak tradisional Dayak sikit. Mungkin jugak elemen orang asli Amerika Selatan. Twice kata kali ni mereka membawa konsep hippy look, entah la, mata saya nampak jenis design indigenous people. Mungkin fashion designer boleh ulas sikit.

Apakah nama penuh Presiden Rusia? Member Running Man jawab

Isnin, 11 Mei 2020, 5:40 pm

Apakah nama penuh Presiden Rusia? Member Running Man jawab.

Semua tahu Putin, tapi nama depan tu majoriti tak ingat. Hint dia, 5 suku kata dlm tulisan Korea, dia akhiri dengan suku kata ‘-r’.