Pasang soundproof kat bumbung kereta Viva.

28 October 2020, 11:30 am

Pasang soundproof kat bumbung kereta Viva.

Tujuan saya memasang soundproof pada bumbung #kereta adalah untuk mengurangkan bunyi bising daripada titisan air hujan. Kepingan besi (sheet metal) bumbung kereta adalah nipis, dan apabila diketuk, menghasilkan bunyi seperti tin kosong, bergema & berfrekuensi tinggi.

① – Oleh kerana sheet metal bumbung yang nipis, cara untuk menambah soundproofing adalah dengan menambah ketebalan kepingan besi dengan bahan lain. Di sini saya menggunakan flashband ini, ataupun disebut sebagai plumbers tape, untuk menambah ketebalan sheet metal kat bumbung.

Flashband ini biasanya digunakan untuk membaiki kebocoran pada paip, bumbung atau dinding. Ia diperbuat daripada getah dan mempunyai lapisan aluminium nipis di bahagian luar, rupanya lebih kurang macam cellotape.

Ada dua jenis flashband yang saya tahu setakat ini.
• Satu jenis getahnya berwarna hitam, dan tebalnya kira² 2-3mm.
• Satu lagi jenis getahnya berwarna putih, dan lebih nipis, kira² 1mm tebal, tapi getahnya lebih melekit berbanding yang warna hitam.

Sebaiknya gunakan yang jenis warna hitam, sebab lebih tebal & dapat menyerap getaran pada permukaan sheet metal dengan lebih baik, seterusnya mengurangkan lagi bunyi bising.

Kebiasaannya soundproofing kereta dilakukan menggunakan bahan bitumen dengan aluminium foil, contohnya jenama daripada STP Autofun. STP Autofun ni yang saya gunakan untuk soundproof pada pintu (www.instagram.com/p/BVcVajKhLCR) dan lantai (www.instagram.com/p/BWWao0aBvYl) kereta ni kira² 3 tahun dulu. Tapi kali ni saya nak cuba guna flashband pulak sebab nak jimatkan kos. Dulu guna STP untuk cover 4 pintu, lantai depan & penumpang belakang, kosnya kalau tak silap dalam RM800 lebih.

② – Ini bumbung #vivaturbo saya yang dah dipasang dengan flashband sebagai bahan soundproof. Tapi di sini saya gunakan flashband jenis putih, sebab dah terbeli banyak, pakai sajalah.

Untuk keseluruhan bumbung Viva ini, saya gunakan kira² 3 gelung flashband bersaiz kira² 1½” lebar dan 10 meter panjang, segelung dalam RM16. Ada sedikit lebihan, saya lekatkan dua lapisan pada permukaan bumbung yang lebih luas bagi menambah ketebalan.

Cara untuk memasang flashband sangat mudah, rasanya tak perlu nak beri tutorial, hanya perlu sukat, gunting, tanggalkan lapisan plastik jernih pada bahagian getah pelekat dan lekat terus pada bumbung. Cuma getah daripada flashband tu yang agak leceh nak dibersihkan kalau ada terlekat pada kerusi kereta atau pada baju.

Dah berminggu² sekarang ni tiap petang mesti hujan lebat sampai ke malam. Jadi untuk test pemasangan soundproofing ni, saya pun ada pergi jalan² semasa hujan, terutamanya beberapa hari lalu, ada hujan lebat & ribut di bandaraya Kuching sampai banyak pokok tumbang.

Pada pemerhatian saya, soundproof menggunakan flashband ni memang berkesan. Tak ada lagi bunyi air hujan menitik ke atas permukaan besi bumbung. Bunyinya dah kurang, dah kedap, tak bergema lagi macam bunyi tin kosong. Bunyi titisan hujan yang besar & lebat pun kurang, perumpamaannya dulu macam bunyi mengetuk pintu, sekarang macam bunyi mengetuk dinding konkrit.

Cuma bunyi titisan hujan dari cermin kereta saja yang masih kuat, kalau Viva ada acoustic windscreen kan bagus, boleh upgrade lagi 😋.

Pin It Send

Hantaran sohor kini:

Harga Proton X50 dari 79k hingga 103k.

27 October 2020, 1:51 pm

Harga Proton X50 dari 79k hingga 103k.

Model terbaru daripada #Proton ini terletak dalam kategori SUV segmen B. Di bawah adalah senarai beberapa kenderaan daripada kategori yang sama.

Perodua Aruz: 68k – 73k
Toyota Rush: 93k – 97k
Honda HRV: 108k – 124k
Mazda CX-3: 130k

Kalau ambil loan 90% selama 9 tahun dengan interest rate dalam 3%, bayaran bulanan dapat dianggarkan sama seperti harga penuh dibahagi dengan 100, contohnya

Standard, 79200 = RM792 / bulan
Executive, 84800 = RM848 / bulan
Premium, 93200 = RM932 / bulan
Flagship, 103300 = RM1033 / bulan

*Ini anggaran saja, kiraan sebenar mungkin ada beberapa puluh ringgit tambah tolak daripada jumlah bayaran bulanan. Setiap orang yang ambil loan, interest rate mungkin ada sedikit berbeza berdasarkan status & jenis pekerjaan, berapa lama tempoh loan, dan berapa banyak margin loan yang bank berani bagi pinjam.

Apa yang membuatkan #kereta ini special adalah ciri² moden & canggih, kuasa enjin dan pengalaman pemanduan yang jauh meninggalkan pencabar terdekat. Keyakinan Proton terhadap produk terbaru mereka ini sehinggakan mereka mengundang pihak media untuk cuba lumba drag X50 dengan BMW X1 dan Honda HRV. Boleh tonton menerusi video oleh Chris Wee di sini www.youtube.com/watch?v=lvA3BHrcswI.

P.s: waktu Proton Waja dilancarkan dulu, ia dikatakan sebagai pencabar kepada BMW 3-series. Dengan adanya X50 sekarang, ini kali-lah!

Pin It Send

Buat tyre rotation lagi, dah lebih 10,000 km.

14 October 2020, 5:15 pm

Buat tyre rotation lagi, dah lebih 10,000 km.

Bulan Mac lalu semasa mileage #kereta #vivaturbo dalam 110,000 km dah buat tyre rotation (azwan082.my/post/44), sekarang dah lebih 123,000 km, #tayar kena di-rotate depan belakang.

Untuk kenderaan pacuan roda depan (front wheel drive), tayar depan kiri & kanan di bawa ke belakang, dengan dikekalkan kedudukan kiri & kanan. Tayar belakang pula dibawa ke depan, dan disilangkan, tayar belakang kiri bawa ke kanan depan & belakang kanan bawa ke kiri depan.

Sebelum ni saya ada sebut plan nak tukar guna rim Axia dengan tayar nipis sedikit (azwan082.my/post/6406), tapi lepas Google, tayar saiz 175/55 ni susah sikit nak cari. Jadi mungkin kekal guna saiz standard, 175/65, lebih mudah nak cari tayar sebab Axia, Bezza & Myvi semua pakai saiz yang sama untuk rim 14”. Tapi tayar belakang mungkin akan sagat fender bila bawa barang berat (azwan082.my/post/41), jadi saya terfikir kalau tukar spring yang lebih keras, spring Alza mungkin boleh solve problem ni? 🤔 Komen² sikit.

Pin It Send

Orang yang drive laju² kat jalan kampung ni berapa minit saja dia jimat untuk cepat sampai?

11 October 2020, 3:55 pm

Orang yang drive laju² kat jalan kampung ni berapa minit saja dia jimat untuk cepat sampai?

Ini yang saya terfikir bila lihat sebiji Toyota Wish yang macam pelesit ni 🏎. Jadi saya pun jadi pelesit sama, ikut belakang #kereta ni di belakang bermula dari #jalan ke Tebakang sampailah simpang ke Tebedu dekat Bunan. Keadaan jalan yang berbukit dengan selekoh² yang agak tajam, kalau cuaca kering masih dapat laju ambil corner tu semua.

Dari rakaman dashcam, jarak perjalanan kira² 30km ni mengambil dalam 13 minit saja. Dari pemerhatian saya, masa mungkin dapat dikurangkan, namun ada beberapa perkara yang terbazir, seperti penggunaan petrol yang meningkat, disebabkan keadaan jalan yang naik turun bukit, pastu terpaksa perlahan kenderaan sebab ada objek tepi jalan seperti kenderaan yang diparkir & pejalan kaki. Tiap kali perlahan, kena pecut balik, tu yang makan banyak petrol tu.

Risiko kemalangan juga meningkat, juga disebabkan keadaan jalan. Kalau silap bajet jarak kenderaan dari arah bertentangan atau yang tiba² masuk ke jalan utama, memang nahas. Belum kira lagi dengan pemanduan bersemangat macam ni (spirited driving) boleh meletihkan pemandu dengan cepat, tapi faktor ini dipengaruhi oleh kesihatan pemandu, kondisi kabin kenderaan & kuasa enjin – senang pecut, seat selesa, lebih relax.

Apapun, it was a fun drive. Next time mungkin akan buat proper #dashcamdrive video. Video dari dashcam kali ni agak kuat bergegar, sampai nampak macam gambar tu bergelombang 🌊.

Pin It Send

Brek! Rim besi!

7 October 2020, 3:00 pm

Brek! Rim besi!

Antara kesan sampingan membuat modifikasi #kereta ialah, apabila kuasa enjin dah naik, kuasa membrek pula berkurang. Apabila brek dengan kuat, brake pad & disc cepat jadi terlalu panas hingga mengurangkan cengkaman brek & melambatkan proses memperlahankan & menghentikan kereta. Ini disebabkan saiz brake pad & disc yang sudah kurang sesuai, di samping saiz tayar yang juga memainkan peranan.

Buat masa sekarang, #vivaturbo saya ni masih menggunakan rim besi 12 inci, tayar 155/70, original spec. Nanti² saya nak tukar brake disc yang diambil dari Avy, jenis ventilated disc berbanding original Viva solid disc. Tapi disebabkan diameter brake disc tu lebih besar, rim 12” ni tak muat, kena tukar ke rim yang lebih besar. Saya plan nak tukar ke rim Axia 14”, tapi tayar guna 175/55, nipis sikit supaya masih ada ruang kat wheel arch.

Kat Thailand ada Mae Hong Son loop, tapi kat sini boleh la buat sendiri #jalan Bau-Serian loop. Kat sana boleh sampai 4 hari nak habiskan satu pusingan, kat sini cukuplah sehari suntuk 😅. Hujung minggu ni kalau cuaca bagus, sambung balik buat #dashcamdrive 🚙.

Pin It Send

Harga petrol minggu ke-5 September 2020 + ketidakstabilan politik ganggu pembangunan.

26 September 2020, 9:30 am

Harga petrol minggu ke-5 September 2020 + ketidakstabilan #politik ganggu pembangunan.

Beberapa hari lalu #DSAI mendakwa ada majoriti untuk membentuk kerajaan persekutuan, tapi sampai hari ni belum ada lagi kerajaan baru. Ramai yang memberi respon yang ini bukan masa sesuai untuk perebutan kuasa ⁽¹⁾. Dengan masalah #Covid19 & kegawatan #ekonomi, ketidakstabilan politik akan ganggu proses pemulihan. Bursa saham pun ada jatuh sedikit ⁽²⁾.

Kalau dibandingkan dengan situasi politik kat Sarawak, kiranya lebih stabil. Tak ada peristiwa tukar² parti memerintah. Walau bagaimanapun, tetap juga lambat nak tengok projek² infrastruktur siap.

Contohnya projek naiktaraf #jalan Matang ke Taman Malihah kepada 2 lorong. Dengar² dijanjikan sejak Taib masih lagi CM, sampai sekarang belum nampak jalan baru dibuat. Semak tepi jalan yang ditebas dah tumbuh pokok balik. Jambatan hanya baru siap piling, tiang belum ada. Dijadualkan siap dalam 2 tahun, kiranya tahun depanlah, tapi nampaknya nak kena tunggu sampai 3-4 tahun kalau macam ni. Terfikir jugak kenapa tak dibuat saja jalan dulu? Tiang² & paip utiliti dialihkan dulu, sementara menunggu jambatan siap 🤔.

Satu lagi, sepanjang Lebuhraya Kuching – Samarahan ni, kat setiap bulatan katanya nak dipasang lampu isyarat, dah diluluskan dekat 2 tahun dulu ⁽³⁾, tapi belum nampak apa² pun. Tiba² pulak ada kerja isi tanah kat pembahagi jalan sampai menyesakkan jalan time orang balik kerja. Dalam musim hujan sekarang, jalan jadi bertanah, habis kotor #kereta & buat jalan jadi licin. Kalau nak dipasang lampu trafik, takkanlah nak ambil sampai 2-3 tahun, tempat lain ada yang hanya 2-3 bulan dah beroperasi lampu trafik baru 🚦.

Kalau isunya duit, dah dapat duit cukai #Petronas berbiliun tu, tak patut alasan takda #duit lagi, Abg Jo 🤷🏻‍♂️.

Antara contoh lain infrastruktur yang tak siap², Hospital Petra Jaya ⁽⁴⁾ & Hospital Sri Aman ⁽⁵⁾. Ada ura² mengatakan kedua²nya setakat ini wujud di alam bunian 👻.

🟡 RON 95 – 1.68 (+0.05)
🟢 RON 97 – 1.98 (+0.05)
⚫️ Diesel – 1.71 (+0.04)

⁽¹⁾ www.sinarharian.com.my/article/102313/BERITA/Politik/Anwar-tidak-prihatin-kesusahan-rakyat-kata-Wan-Saiful
⁽²⁾ www.astroawani.com/berita-politik/anwar-buka-mulut-saja-pasaran-saham-jatuh-merudum-ahmad-amzad-260590
⁽³⁾ www.utusanborneo.com.my/2020/06/19/atasi-kesesakan-lampu-isyarat-akan-dipasang-di-kota-samarahan
⁽⁴⁾ www.theborneopost.com/2020/08/24/petra-jaya-hospital-project-currently-in-tender-evaluation-stage-deputy-health-minister
⁽⁵⁾ www.nst.com.my/news/nation/2020/01/556690/sri-aman-hospital-be-fully-operational-june

Pin It Send

3 hari berturut² kemalangan objek jatuh menimpa kereta.

23 September 2020, 11:15 am

3 hari berturut² kemalangan objek jatuh menimpa #kereta.

① – 19/9 – Proton Saga dipandu seorang wanita ditimpa dinding parapet konkrit yang jatuh dari struktur pembinaan Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi – Ulu Kelang (SUKE) di Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 (MRR2) ⁽¹⁾. Mujur mangsa tidak maut, hanya mengalami patah tangan & tulang selangka ⁽²⁾.

② – 20/9 – Perodua Myvi dipandu seorang wanita ditimpa besi menara kren yang jatuh dari sebuah treler di #jalan SS2/24, Petaling Jaya ⁽³⁾. Mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan, namun keretanya rosak secara keseluruhan.

③ – 21/9 – Proton Saga dipandu seorang pemandu e-hailing dihempap cangkuk kren yang bergerak di belakang kereta berkenaan di Jalan Len Seng, Cheras ⁽⁴⁾. Mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan.

Bagi mangsa, doakan semoga cepat sembuh. Bagi pihak bertanggungjawab, perbaiki punca kemalangan. Bagi para pembaca, sebelum keluar memandu, baca bismillah 🤲🏻.

⁽¹⁾ www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/09/733119/wanita-terselamat-kereta-remuk-dihempap-batu-konkrit
⁽²⁾ www.bharian.com.my/berita/kes/2020/09/733352/mangsa-kereta-ditimpa-konkrit-patah-tangan-tulang-selangka
⁽³⁾ www.bharian.com.my/berita/kes/2020/09/733154/kereta-ditimpa-besi-menara-kren-terjatuh-dari-treler
⁽⁴⁾ www.bharian.com.my/berita/kes/2020/09/733489/pemandu-selamat-cangkuk-kren-hempap-kereta

Pin It Send

Le tuo de Sebuyo 🚲.

20 September 2020, 5:20 pm

Le tuo de Sebuyo 🚲.

Dalam perjalanan dari Samarahan ke Sebuyau, terdapat beberapa kelompok pengayuh #basikal yang menggunakan jalan utama ini untuk aktiviti mereka hujung² minggu. Tak sempat nak ambil gambar, tengah driving kat jalan sibuk & sempit.

Beberapa hari lalu saya dengar berita yang basikal tidak dibenarkan di lebuhraya sebab berbahaya. Betul, banyak #kereta laju, sampai lorong motosikal & lorong kecemasan pun mereka pakai 🏎.

Tapi tak kurangnya bahaya guna #jalan utama persekutuan, macam jalan ni yang menuju ke Sebuyau. Sepanjang jalan dari Samarahan, kelebaran jalan tak cukup, rasanya terlalu sempit, sampai kancil pun nak penuh satu lorong. Kalau lori, habis makan lorong sebelah 🚛.

Paling bahaya kalau ada pengayuh yang tertinggal dari kelompok lain. Dalam trafik yang sibuk, mereka yang berbasikal sorang² atau dua tiga orang pun kadang² terlepas pandang. Kat jalan utama dah tentu orang drive laju², risiko dilanggar tu sangat tinggi, tambah lagi jalan yang tak rata, kualiti rendah, takut ada yang tak sempat brek.

Sementara jalan ni tengah dinaiktaraf untuk jadi jalan utama kedua (2nd trunk road), baik lebarkan jalan, tambah lorong motosikal / basikal di sepanjang jajaran. Kan kerajaan Sarawak dah dapat duit cukai dari Petronas, apa lagi? 😏

Pin It Send

Kadar cukai jalan di Malaysia Timur kekal, bulan depan nak renew road tax & insuran.

18 September 2020, 12:15 pm

Kadar cukai jalan di Malaysia Timur kekal, bulan depan nak renew road tax & insuran.

Berita – www.utusanborneo.com.my/2020/09/17/kadar-cukai-jalan-di-sabah-sarawak-terus-dikekalkan-wee

Terdapat perbezaan kadar cukai jalan di antara Sabah & Sarawak dengan Malaya, antara faktornya ialah keadaan #jalan. Kat Malaya banyak dibina jalan menyambungkan bandar, pekan & kampung, dan juga banyak lebuhraya berkualiti tinggi sampai dapat bawa lebih 200km/j. Memang padanlah kadar cukai lebih tinggi.

Kat sini, dari Sarawak nak ke Sabah pun kena lalu negara luar, kena buat pasport, belum lagi kena saman sebab undang² jalan raya yang berbeza & ada lagi caj lintas sempadan 💸. Belum lagi cerita nak ke pedalaman, jalan tak siap², yang siap pun tak ikut spesifikasi sebab syarikat angkat tender songlap duit 😩.

Cukai jalan kenderaan persendirian kat Malaysia adalah mengikut saiz enjin. Semakin besar enjin, semakin tinggi cukai. Ini mendatangkan sedikit masalah untuk pasaran #kereta terpakai. Walaupun harga kereta telah turun ke harga pasaran yang bergantung kepada permintaan, cukai jalan masih sama. Contohnya, Hilux 2.5L, harga dah turun ke 26k – 28k, tapi road tax masih 800 lebih. Bagi peminat kereta pula, yang nakkan BMW M3 3.0L, ada yang harga sampai bawah 15k, tapi road tax masih 2 ribu lebih.

Ada idea untuk memperbaiki struktur cukai jalan bagi kenderaan terpakai, yang rasanya saya pernah tonton kat Youtube. Ia menyatakan cukai jalan untuk kenderaan terpakai sebaiknya berdasarkan harga pasaran, bukannya saiz enjin.

Logiknya ialah, dulu undang² cukai jalan digubal pada era kereta berkuasa tinggi memiliki enjin lebih besar dan berharga lebih mahal. Golongan yang membeli kenderaan sebegini hanyalah orang yang berduit, jadi kira ok lah orang kaya bayar cukai lebih sikit.

Tapi sekarang, kereta enjin kecil pun harganya sampai 200k, contohnya Mercedes Benz C200 dan BMW 118i, kedua²nya 1.5L, sama saiz dengan enjin Myvi. Lagipun, kereta² enjin besar yang dah lama, kebanyakannya dimiliki warga emas yang dah pencen, ramai yang tak mampu lagi nak maintain bayar road tax mahal, akhirnya terpaksa menjual kereta kesayangan mereka yang masih dapat dipandu, ataupun ada yang biarkan road tax mati sehingga kereta rosak tak dapat berjalan.

Bulan depan nak renew road tax & insuran, ni tengah nak pilih sama ada guna MyEG lagi, atau nak cuba Bjak (bjak.my), ataupun nak insuran murah, PrOmilej (www.poi2u.com/car-insurance/promilej) 🤔.

Pin It Send

Proton X50 akan dilancarkan bulan depan, top spec guna direct injection.

17 September 2020, 2:05 pm

#Proton X50 akan dilancarkan bulan depan, top spec guna direct injection.

Enjin untuk variasi bawah² semua gunakan multi point injection (MPI), cuma variasi paling atas guna direct injection (DI). Apa beza kedua²nya?

Sistem injection ni adalah cara enjin menyembur petrol masuk ke dalam silinder pembakaran (combustion cylinder). Campuran petrol dan udara (oksigen) dalam silinder akan meletup apabila dicucuh dengan palam pencucuh (spark plug) menghasilkan tenaga kinetik untuk menggerakkan enjin & tayar #kereta, seterusnya membolehkan kereta dipandu.

Umum kereta sekarang menggunakan MPI a.k.a port injection, di mana fuel injector memancit petrol menerusi intake port. Udara dan petrol bercampur dalam intake port sebelum masuk ke dalam kebuk pembakaran (combustion chamber).

Untuk DI pula, fuel injector memancit petrol terus ke dalam silinder, terus bercampur dengan udara sambil dimampatkan sebelum diletuskan oleh spark plug.

Kelebihan DI adalah petrol dapat dibakar dengan lebih efisien. Dalam sistem MPI, sedikit sisa petrol tertinggal dalam intake port, manakala DI dapat membakar keseluruhan petrol, mengurangkan pembaziran.

Sistem DI juga mampu menggunakan nisbah mampatan udara lebih tinggi, contohnya 40 bahagian udara dengan 1 bahagian petrol, ditulis sebagai 40:1. Sistem MPI biasanya menggunakan nisbah 14.7:1. Lebih banyak udara (oksigen), bermakna pembakaran lebih lengkap & menghasilkan lebih banyak kuasa.

Antara kekurangan DI pula, disebabkan petrol dipancit terus ke dalam silinder, jadi bahan tambah dalam petrol untuk membersihkan enjin (cleaning properties of fuel additives) tidak akan berfungsi. Oleh itu mendapan karbon akan berlaku memerlukan penyelenggaraan yang lebih kompleks.

Selain itu, bunyi enjin DI adalah lebih kasar seperti enjin diesel. Bunyi macam enjin lori senang cakap 😅.

Rujukan:
www.facebook.com/ProtonCarsOfficial/posts/3660753087281483
www.wapcar.my/news/2020-proton-x50-has-2-turbo-engines-%E2%80%93-one-direct-injection-one-port-what%E2%80%99s-the-difference-5960
auto.howstuffworks.com/direct-injection-engine2.htm
www.youtube.com/watch?v=_KMyfpop9Fs

Pin It Send