Kereta tak berjalan, buka seat & cuci

Khamis, 17 Jun 2021, 8:55 pm

Kereta tak berjalan, buka seat & cuci.

Saya nak cuba produk ni, foam cleaner brand Getsun, nak tengok berapa berkesan untuk mencuci kotoran pada seat . Dah beli lama sebelum PKP, belum lagi pakai, baru sekarang ada datang rajin sikit nak 😆.

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

Pernah tengok periuk nasi saiz bekas pensel?

Rabu, 16 Jun 2021, 9:30 pm

Pernah tengok periuk nasi saiz bekas pensel?

Dalam banyak² video pasal yang saya tengok, video daripada Youtuber Jepun ni yang paling unik. Biasanya campervan dibina daripada van terpakai & habis semua isi dalam kenderaan ditanggalkan, dinding lantai ditebuk & diubahsuai.

Hantaran sohor kini:

Tengok warna kereta kat depan, rasa nak beli air bandung pulak 😝

Ahad, 18 April 2021, 6:05 pm

Tengok warna kat depan, rasa nak beli air bandung pulak 😝.

Jalan² area masjid Gita, cari kalau² ada jumpa jual air bandung ais cangkey besar, untuk buka nanti 🥤.

Banyak juga jangkaan saya tepat mengenai Perodua Ativa

Sabtu, 20 Februari 2021, 9:00 am

Banyak juga jangkaan saya tepat mengenai Perodua Ativa.

Lepas setahun menunggu, semalam baru pasti yang model terbaru SUV kompak ini akan dijual pada julat harga 62k hingga 73k ⁽¹⁾.

Kadar penggunaan petrol 4 bulan lepas bolt-on turbo

Sabtu, 6 Februari 2021, 10:10 am

Kadar penggunaan petrol 4 bulan lepas bolt-on turbo.

Selalunya lepas bolt-on turbo ramai yang kata kuat makan petrol, tapi tak ada yang secara spesifik menyatakan berapa banyak perbezaan & apakah pertukaran (trade-off) yang diperoleh.

Dah cuci kotor balik 😅

Selasa, 29 Disember 2020, 11:10 am

Dah cuci kotor balik 😅.

Waktu saya bermalam di hotel di , kebetulan malam tersebut adalah malam hari Krismas.

Nampak apa yang janggal pada kereta ni?

Sabtu, 26 Disember 2020, 10:25 am

Nampak apa yang janggal pada ni?

😳❗️

Pusat 3S Honda dekat Jalan Merdeka dah siap

Selasa, 15 Disember 2020, 3:00 pm

Pusat 3S Honda dekat Jalan Merdeka dah siap.

Tempat ini bertentangan dengan pusat servis , jadi tiap kali pergi servis, dapat tengok progress binaan bangunan baru ni.

Memasang getah pintu baru yang soundproof di Perodua Viva, part 2

Sabtu, 12 Disember 2020, 10:20 am

Memasang getah pintu baru yang soundproof di Perodua Viva, part 2.

Sambungan daripada part 1 (azwan082.my/post/8512) , sebelum ni hanya memasang getah pintu untuk bonet belakang , part ini saya memasang untuk keempat² pintu.