Banyak juga jangkaan saya tepat mengenai Perodua Ativa

20 February 2021, 9:00 am

Banyak juga jangkaan saya tepat mengenai Perodua Ativa.

Lepas setahun menunggu, semalam baru pasti yang model terbaru SUV kompak #Perodua ini akan dijual pada julat harga 62k hingga 73k ⁽¹⁾.

Tahun lalu saya ada menulis jangkaan beberapa ciri yang bakal dipasang pada model yang sebelum ini dikenali dengan nama kod D55L ⁽²⁾. Berikut adalah perbandingannya:

📌 Enjin – seperti dijangka, menggunakan enjin 1KR-VET ⁽³⁾, enjin 1.0L 3-silinder Axia / Bezza dengan turbo, sama seperti enjin Daihatsu Rocky / Toyota Raize.

📌 Platform DNGA – seperti dijangka ⁽⁴⁾, sudah tentu sebab model ini diambil daripada Daihatsu Rocky. Cuma kena tunggu maklum balas daripada test drive media permotoran untuk tahu sama ada platform ini sama taraf bagusnya dengan TNGA. Saya nak tahu kualiti pemanduan, kestabilan & tahap kesenyapan kabin (NVH rendah).

Berkenaan pemanduan, saya dapat tahu yang Ativa akan guna RWD (pacuan roda belakang) ⁽⁵⁾, oleh itu pengendalian stering mungkin lebih baik, berbanding #kereta FWD (pacuan roda depan).

📌 Sistem ASA lebih advance – seperti dijangka, mendapat ciri² keselamatan terkini daripada Daihatsu Rocky ⁽⁶⁾.

Ciri² sistem ASA 2.0, sedia ada:

• PCW – memberi amaran jika mengesan potensi pelanggaran
• PCB / AEB – membrek secara automatik jika mengesan potensi pelanggaran
• FDA – memberi amaran jika kenderaan di depan dah jalan (semasa berhenti di lampu isyarat)
• PMC – mengelak tersalah tekan pedal minyak kalau ada halangan di depan

Ciri² terbaru ASA 3.0 dalam Ativa:

• LDW – memberi amaran jika kenderaan terkeluar dari lorong
• LKC – mengekalkan kenderaan dalam lorong (mungkin sistem ini dapat mengawal stering?)
• BSM – memberi amaran jika ada objek di kawasan titik buta
• RCTA – memberi amaran jika ada trafik melintas di belakang semasa mengundur
• ACC – mengekalkan halaju kenderaan tanpa menekan pedal minyak

📌 Cruise control – ini satu²nya model Perodua yang mendapat cruise control, dan bukannya cruise control biasa, ini adaptive cruise control.

• Cruise control biasa – pandu sehingga kelajuan yang dikehendaki, kemudian kuncikan kelajuan, dan sistem cruise control akan kekalkan kelajuan tersebut, tanpa anda pijak pedal minyak.
• Adaptive cruise control – setkan kelajuan yang dikehendaki, kenderaan akan laju sendiri sehingga halaju yang ditetapkan & membrek sendiri kalau ada trafik perlahan. Cara penggunaan mungkin berbeza bergantung kepada pengeluar kenderaan.

📌 Gearbox DCVT – (updated) seperti dijangka, tapi kurang tepat ⁽⁷⁾. DCVT (Dual mode CVT) daripada Daihatsu ini sedikit berbeza daripada DCVT (Direct shift CVT) daripada Toyota.

DCVT Toyota menggunakan gear nisbah tetap pada gear pertama, kemudian bertukar kepada CVT apabila halaju kenderaan semakin tinggi.

Manakala DCVT Daihatsu pula menggunakan gear nisbah tetap pada gear terakhir, bermaksud apabila kenderaan sudah pada halaju tinggi & meluncur (cruising), CVT akan bertukar kepada gear terakhir yang mempunyai nisbah gear tinggi.

Saiz takal pada DCVT Daihatsu ni agak kecil, jadi untuk nisbah terakhir (gear paling tinggi), kalau masih guna CVT, mungkin enjin masih lagi berputar laju, oleh itu mereka gunakan gear nisbah tetap. Ini supaya, contohnya pada halaju 110 km/j, putaran enjin hanya 2000 RPM saja, jadi lebih jimatkan petrol & kurang bunyi bising enjin.

📌 Sistem infotainment – ini lebih dari jangkaan saya. Ativa dapat skrin 9 inci dengan voice recognition, mungkin boleh panggil ‘hai perodua’ untuk berbual dengan kereta 😅.

Instrument panel juga pertama kali gunakan jenis digital, jadi meter halaju & RPM semua di dalam skrin 7 inci.

Cuma saya tak tahu kalau sistem infotainment ini dapat guna Android Auto & Apple Carplay atau tak 🤔.

Untuk harga pula, boleh bajet² bayar dalam 700 ke 800 sebulan, ikut berapa banyak loan bank bagi.

Cuma satu yang saya agak terkejut, iaitu saiz tangki petrol, 36 liter saja, sama saiz tangki Viva, mungkin sebab nak kurangkan berat kenderaan. Kelemahan tangki petrol kecil ni, kalau nak jalan lebih jauh, kena isi tangki lebih banyak kali berbanding kenderaan dengan tangki yang lebih besar. Jalan pesisir (coastal road) kat Sarawak ni kurang sangat stesen petrol.

Dah tagline model ni ‘activate every destination’, mestilah nak guna untuk bawa banyak orang & barang ke destinasi² baru, yang jauh² kan? 😎

Dari hal tangki petrol, tengok pula #hargapetrol untuk minggu ke-4 Februari 2021:

🟡 RON 95 – 2.00 (+0.04)
🟢 RON 97 – 2.30 (+0.04)
⚫️ Diesel – 2.15 (harga siling)

⁽¹⁾ paultan.org/2021/02/19/perodua-d55l-suv-vs-the-proton-x50-and-perodua-aruz-specs-comparison
⁽²⁾ azwan082.my/2020/03/dengarnya-suv-compact-perodua-akan-keluar-dlm-suku-terakhir-tahun-ni
⁽³⁾ paultan.org/2021/02/22/perodua-ativa-suv-1kr-vet-1-0l-3cyl-turbo-deep-dive
⁽⁴⁾ paultan.org/2021/02/23/perodua-ativa-d55l-suv-dnga-platform-explained
⁽⁵⁾ youtu.be/UP-K-izKeNs
⁽⁶⁾ paultan.org/2021/02/19/official-2021-perodua-d55l-suv-open-for-booking-1-0t-cvt-asa-3-0-lka-acc-3-variants-from-rm62-5k
⁽⁷⁾ paultan.org/2021/02/24/perodua-ativa-how-d-cvt-is-different-to-other-cvts

Pin It Send Copy Link

Hantaran sohor kini:

Kadar penggunaan petrol 4 bulan lepas bolt-on turbo

6 February 2021, 10:10 am

Kadar penggunaan petrol 4 bulan lepas bolt-on turbo.

Selalunya #kereta lepas bolt-on turbo ramai yang kata kuat makan petrol, tapi tak ada yang secara spesifik menyatakan berapa banyak perbezaan & apakah pertukaran (trade-off) yang diperoleh.

Saya ada menyimpan rekod pembelian & penggunaan petrol untuk #vivaturbo saya, sejak mula beli dulu hingga habis bayar sekarang. Cara pengiraan kadar penggunaan (fuel consumption) yang saya buat adalah berikut:

• Kadar penggunaan petrol = Jumlah jarak (km) / jumlah isipadu petrol diisi (L)

Tiap kali membeli petrol, saya akan catat perbatuan (mileage) kereta kemudian berapa ringgit diisi. Kemudian berdasarkan harga petrol semasa, saya dapat berapa liter isipadu petrol yang diisi dalam tangki.

Saya kategorikan pengiraan ini kepada 2 konfigurasi enjin yang saya guna pada Perodua Viva ini:

• Naturally-aspirated (NA), dengan gear manual
• Turbocharged (TC), dengan gear auto

Untuk NA, saya ambil rekod dari tahun Januari 2014 hingga Ogos 2016. Jumlah jarak perjalanan ialah 25,389 km dan saya mengisi sejumlah 1,487.6 liter petrol.

Untuk TC pula, dari Oktober tahun lalu hingga minggu ini. Jumlah jarak perjalanan ialah 10,725 km dan sebanyak 695.1 liter petrol telah digunakan.

Dengan itu, ini perbandingan kadar penggunaan petrol:

• NA = 17.06 km/L
• TC = 15.43 km/L

Sebagai perbandingan, Bezza boleh dapat 21.3 km/L dan Axia 21.6 km/L, kat website Perodua ada tulis.

Jadi, bagus ke tidak?

Saya rasa, ikut penilaian individu. Saya rasa tak ada beza sangat pada kadar penggunaan petrol. Banyak berjalan, banyak juga isi. Biasalah tu.

Tapi apa yang saya dapat setelah memasang bolt-on turbo ialah lebih cepat sampai ke destinasi & kurang rasa letih. Semasa halaju rendah (30-60 km/j), kereta dapat memecut hingga 80-90 km/j dengan cepat, kemudian dibiarkan meluncur (cruising) secara santai. Kalau dibandingkan semasa guna enjin NA, tekan sampai ke lantai, enjin meraung, tapi perlahan nak naik halaju (speed up).

Boleh dikatakan dengan bolt-on turbo, enjin 660cc dapat memberi kuasa seperti enjin 1.0L, memang padan penggunaan petrol naik sedikit.

Dan sekarang dengan menggunakan gear auto, memandu lebih rileks, tak perlu payah² tukar gear sambil cari jalan. Drive laju² ke Sibu macam dalam video dashcam drive Journey to Sarikei semalam (azwan082.my/post/11017), pun tak cepat penat.

Hanya hilang 2 km bagi setiap liter petrol, tapi dapat pemanduan & perjalanan lebih selesa, kira berbaloi jugak tu.

Ini baru 4 bulan, nanti bila dah kumpul data hingga 2 tahun, kita kira lagi 😎.

Dah bercerita pasal petrol, tengok #hargapetrol untuk minggu ke-2 Februari 2021, semua naik 📈.

🟡 RON 95 – 1.93 (+0.03)
🟢 RON 97 – 2.23 (+0.03)
⚫️ Diesel – 2.11 (+0.04)

Pin It Send Copy Link

Dah cuci kotor balik 😅

29 December 2020, 11:10 am

Dah cuci kotor balik 😅.

Waktu saya bermalam di hotel di #Sibu, kebetulan malam tersebut adalah malam hari Krismas.

Kedai bersebelahan dengan hotel tersebut telah membakar mercun roket pada tengah malam.

Keesokan harinya, saya dapati banyak sisa² mercun berterabur di atas #kereta ini, termasuklah kereta² penginap hotel yang lain.

Tak kisah sangat pun sebenarnya. Kereta ni pun belum lagi dicuci sejak beberapa minggu lalu semasa berada di Kuching.

Kat Kuching saya letak si #vivaturbo ni di tempat parking yang berbatu dan berpasir. Akibatnya, jadi jamban kucing lah tempat tu. Habis tayar depan bertempek dengan cebisan 💩.

Dalam perjalanan ke Sibu, tiap kali keluar kereta, ada la disapa oleh aroma semerbak 🤢.

Oleh itu, sebelum meneruskan perjalanan ke Bintulu, saya hantar kereta ni ke Auto Spa Carwash. Berikut merupakan gambar sebelum dan selepas menjalani rawatan spa 😆.

Seperti yang semua maklum, #jalan lebuhraya Pan Borneo masih lagi dalam pembinaan, jadi tak dapatlah kereta ni kekal bersih. Bila sampai Bintulu, dah kembali tebal dengan debu & percikan air tanah & lumpur 🛣.

Pin It Send Copy Link

Nampak apa yang janggal pada kereta ni?

26 December 2020, 10:25 am

Nampak apa yang janggal pada #kereta ni?

😳❗️

Kecilnya kaki! Pajero badan SUV, offroader, tapi tayar nipis. Ingatkan rim tayar kena curi tadi tengok dari jauh 😆.

Lokasi: #Bintangor.

#jalan

Pin It Send Copy Link

Pusat 3S Honda dekat Jalan Merdeka dah siap

15 December 2020, 3:00 pm

Pusat 3S Honda dekat Jalan Merdeka dah siap.

Tempat ini bertentangan dengan pusat servis #Perodua, jadi tiap kali pergi servis, dapat tengok progress binaan bangunan #Honda baru ni.

Kawasan jualan dah diisi dengan banner & #kereta test drive seperti HRV, tapi bahagian servis masih tutup.

Last servis bulan 3 lalu, sebelum mula PKP. Masa tu bangunan ni masih lagi pasang interior finishing, seperti dinding, plaster, HVAC & wiring elektrik. Tempat menunggu servis Perodua pun dulu ada meja, sekarang tinggal kerusi susun jarak², nak bagi penjarakan fizikal.

Pusat servis lama Honda dengan nama yang sama, Northmont Capital, ada di sebelah pusat servis Perodua, sama baris bangunan. Lepas ni akan berpindah ke bangunan baru.

Tak jumpa pulak Honda City baru torque 250 Nm lebih, kalau ada boleh jugak nak test drive 🛻.

Servis kereta sekarang kena buat appointment, hanya seorang saja yang boleh masuk dalam kedai untuk berurusan. Sebelum ni, ada yang bawa satu keluarga nak pergi servis kereta, dari tok nek sampai cucu cicit, penuh tempat menunggu dah macam playground 🥴.

Pin It Send Copy Link

Memasang getah pintu baru yang soundproof di Perodua Viva, part 2

12 December 2020, 10:20 am

Memasang getah pintu baru yang soundproof di Perodua Viva, part 2.

Sambungan daripada part 1 (azwan082.my/post/8512) #DIY #soundproof #vivaturbo #howto, sebelum ni hanya memasang getah pintu untuk bonet belakang #kereta, part ini saya memasang untuk keempat² pintu.

Seperti yang saya bagitau di post sebelum ini, kalau hanya mengganti door rubber lama dengan yang baru, tak ada beza sangat pada soundproofing, oleh itu, getah pintu ini juga saya isikan dengan hos PVC transparent a.k.a hos akuarium, supaya bila pintu ditutup, ia lebih kedap & hos PVC tersebut juga tidak mudah mengempis apabila dipakai lama, oleh itu efek soundproofing juga kekal lama.

① – Perkara utama yang perlu dibuat dahulu sebelum membuka & memasang getah pintu baru, ialah membuka door stopper ini, sebab getah tersebut datang dalam satu gelung yang tak putus atau ada hujung terbuka.

Cara nak buka stopper, hanyalah dengan mengetuk keluar besi penahan yang ditunjukkan anak panah dalam gambar dari arah bawah ke atas. Kena juga ada plier untuk menarik besi itu keluar lepas diketuk.

② – Kemudian, getah pintu yang lama boleh dicabut keluar dengan mudah. Ada bahagian getah yang disambungkan dengan pintu menggunakan klip plastik. Apabila getah ditanggalkan, klip plastik ini ada yang tertinggal sebab agak sukar untuk dicabut menggunakan tangan. Kena gunakan plier seperti dalam gambar untuk membuang terus klip plastik ini.

③ – Ini getah pintu yang baru, saya order melalui Shopee bulan lalu, guna keyword ‘viva door rubber’ untuk cari. Kebetulan, hari ini 12.12, korang add to cart apa tu~? 😁

Ok, ini senarai nombor part untuk door rubber ini, setiap pintu mempunyai kod warna tersendiri:

• kalas – depan kanan (67861-BZ040.PG803)
• biru – depan kiri (67862-BZ040.PG804)
• jingga – belakang kanan (67871-BZ040.PG805)
• gadong – belakang kiri (67872-BZ040.PG806)

Disebabkan getah pintu ini satu gelung bersambung tak ada hujung terbuka, jadi agak sukar sikit untuk memasukkan hos transparent ke dalamnya. Kena gunakan pelincir seperti sabun pencuci tangan (hand wash) supaya hos masuk dengan lancar, dan juga mungkin kena potong hos kepada beberapa bahagian supaya dapat dimasukkan dari beberapa bukaan yang ada pada getah.

Hos transparent yang saya beli ada banyak lebih, jadi untuk getah pada pintu depan, saya isi dua dengan dua hos.

④ – Untuk proses memasang balik getah pintu, ini kena ada ketelitian. Pada bahagian yang hanya memerlukan sambungan klip plastik, hanya tekan klip plastik pada lubang pada pintu hingga berbunyi klik.

Pada bahagian yang hanya ada alur seperti dalam gambar, kena jajarkan getah di kedudukan yang betul, kemudian gunakan kunci ataupun pemutar skru kepala rata (flat head screwdriver) untuk menekan getah ke dalam alur pintu, seperti ditunjukkan anak panah.

Buat perlahan² dan kemas², nescaya akan mendapat hasil yang memuaskan 😆.

Bila dah siap pasang getah pintu, pasang balik besi pada door stopper tadi. Ketuk saja dengan pengetuk. “Aini, ambil pengetuk!” 👺.

Kemudian test tutup pintu. Disebabkan pintu depan saya letak 2 hos, jadi nak tutup pintu kena hempas kuat sikit. Pintu belakang pula lebih kurang macam semasa saya gunakan door rubber seal soundproof yang dulu.

Pemasangan untuk keempat² pintu ini mengambil masa dalam 1½ jam.

Kesan daripada pemasangan getah pintu dengan hos transparent ini, efek soundproof tu dapat diperoleh. Bunyi² bising dari luar, terutamanya bunyi berfrekuensi tinggi seperti bunyi tayar pada jalan yang basah, dan juga bunyi turbo tengah spooling, semuanya dah makin kurang. Kiranya bila bawa laju, lebih selesa, tak banyak bunyi² bingit yang meletihkan deria apabila memandu dalam tempoh yang lama 🥴.

Pin It Send Copy Link

Buang rubber seal soundproof, ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1

11 December 2020, 11:30 am

Buang rubber seal #soundproof, ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1.

Sambungan daripada post semalam (azwan082.my/post/8499), jalur getah untuk soundproof ini menyebabkan pelbagai masalah seperti pintu sukar dibuka & kotoran banyak melekat. Jadi ini cara #DIY yang saya pilih untuk atasi masalah tersebut sambil mengekalkan soundproofing pada #kereta #vivaturbo ini. #howto

Untuk part 1, saya fokuskan untuk menggantikan getah pintu pada bahagian bonet belakang. Part seterusnya baru buat pintu pemandu & penumpang.

① – Mula² rubber seal soundproof ini kena dibuang dahulu. Jalur getah tu senang saja dicabut, cuma pelekatnya yang ambil masa sikit untuk ditanggalkan perlahan².

Lebihan pelekat ini saya buang menggunakan sticker remover jenis spray yang boleh didapati di kedai Mr. DIY. Sticker remover ini datang dengan pengikis (scraper) plastik. Lepas spray, kena kikis sisa² pelekat tadi, tak cukup dengan hanya mengelap dengan kain atau tisu.

② – Ini rubber yang baru untuk bonet belakang, saya order dari penjual di Kangar melalui Shopee, boleh cari menggunakan keyword ‘viva bonnet rubber’. Nombor part: 67881-BZ050.

Kalau setakat tukar rubber pintu yang baru, tak berapa banyak beza dengan menggunakan rubber yang datang dari kilang, oleh itu saya gunakan teknik ini:

③ – Rubber pintu bonet ini terdapat rongga kosong di dalamnya, yang apabila makin lama dipakai, makin mengempis. Ruang ini saya isi dengan hos PVC transparent saiz 4.8 mm x 0.75 mm, ataupun hos akuarium.

Hos ini meningkatkan tahap kekedapan pintu apabila ditutup, liang² kecil sekeliling pintu lebih ditebat untuk menghalang bunyi bising masuk. Ia juga tidak mudah mengempis seperti getah pintu original selepas digunakan bertahun², oleh itu soundproofing yang diperoleh akan turut kekal lama.

Untuk memasukkan hos PVC ke dalam rongga getah bonet belakang ini, kena gunakan pelincir seperti cecair sabun cuci tangan (hand wash) untuk mengelakkan hos daripada tersekat² ketika ditolak masuk.

④ – Seterusnya, untuk memasang getah ini pada pintu bonet belakang, terdapat trim plastik yang berdekatan bonnet struts, kiri & kanan, yang kena dibuka dahulu. Terdapat rivet plastik yang boleh dibuka menggunakan skru mata philips, dan trim lain dapat dicabut menggunakan pergerakan menyentak (jerking movement).

Getah pintu bonet yang asal boleh dibuka dengan mencabut begitu saja. Getah yang baru pula dipasang dengan menekan masuk saja ke posisi getah asal di sekeliling bukaan pintu bonet (ikut arah anak panah kuning).

Kalau getah pintu bonet ni terlebih panjang, potong saja lebihan menggunakan pisau pena (pen knife). Walaupun getah ini di dalamnya ada mengandungi kepingan besi nipis yang berfungsi sebagai pencengkam, pisau pena cukup kuat untuk memotong keping besi tersebut.

Lepas habis pasang getah baru, pasang balik trim plastik yang dibuka tadi, dan cuba tutup pintu bonet belakang, tengok kalau ada masalah seperti susah nak tutup atau kalau ada benda yang tersekat.

Ok, pintu bonet belakang siapp! 😅

Pin It Send Copy Link

Review 3 tahun menggunakan car door rubber seal untuk soundproof pintu kereta

10 December 2020, 11:25 am

Review 3 tahun menggunakan car door rubber seal untuk soundproof pintu #kereta.

Tujuan saya memasang jalur getah #soundproof #DIY (www.instagram.com/p/BVcVajKhLCR) adalah untuk mengurangkan lagi bunyi bising dari luar #vivaturbo ini, terutama sekali bunyi tayar dan bunyi angin semasa laju.

Memang berkesan, kabin kereta lebih senyap, tapi selepas 3 tahun, ini antara beberapa perkara yang saya dapati:

① – Pelekat yang digunakan untuk melekatkan jalur getah ini menyebabkan pintu kereta susah nak dibuka sebab ‘melekat’, terutama sekali pintu belakang sebelah kiri. Ini kerana semasa menutup pintu, getah pintu asal pada sebelah daun pintu menekan jalur getah ini sehingga teralih dan mendedahkan pelekat.

② – Disebabkan pelekat ini terdedah, jadi banyaklah kotoran melekat padanya. Lebih² lagi pada bahagian bawah pintu, apabila penumpang masuk dan keluar, kasut atau selipar terkena pada jalur getah tersebut dan melekatlah tanah atau kotoran.

③ – Selain itu, getah pintu asal ini nampaknya semakin kempis. Kalau jalur getah soundproof tu saya tanggalkan, kemungkinan getah pintu ini semakin kurang berkesan dalam menyerap hentakan semasa menutup pintu ataupun menebat bunyi dari luar.

Antara perkara lain yang timbul semasa menggunakan jalur getah soundproof ini ialah pintu semakin sukar ditutup, tapi bagi saya, ia adalah ciri yang kena saya terima jika mahu dapatkan fungsi soundproof tersebut.

Walau bagaimanapun, jalur getah ini masih lagi berfungsi dalam menebat bunyi dari luar, kabin kereta masih lagi kurang bising.

Masalah paling besar saya terhadap jalur getah ini ialah pintu melekat & menyebabkan kotoran. Jadi saya mahu tanggalkannya dan gantikan dengan cara lain untuk soundproof pintu kereta ini. Oleh itu, nantikan post seterusnya, saya akan kongsikan bagaimana caranya.

Pin It Send Copy Link

Cara DIY tukar getah luar cermin pintu (door outer moulding) Perodua Viva

9 December 2020, 2:10 pm

Cara DIY tukar getah luar cermin pintu (door outer moulding) Perodua Viva.

Getah pada bahagian luar cermin pintu #kereta #vivaturbo ni selepas 9 tahun dah mula mengeras dan berkecai (brittle). Sekarang senang, alat ganti (replacement part) untuk bahagian ini ada dijual online, saya beli menerusi Shopee pada jualan 11.11 bulan lalu.

① – Ini getah cermin pada tempat duduk penumpang bahagian belakang yang sudah berlubang. Bahagian lain tak ada yang berlubang, cuma getahnya dah keras, bila² masa akan hancur bila ditekan. Oleh itu saya tukar kesemua 4 tingkap sekali.

Cara nak buka & pasang getah ini secara #DIY mudah saja, tak perlu peralatan, cuma kena guna kekuatan tangan untuk mencabut getah dari tingkap. Tapi kena turunkan tingkap habis² dulu. Nak pasang balik pun cuma masukkan getah ke tempatnya dan tekan. Kalau tak jelas, boleh tengok video ni youtu.be/vy5VqE0xPvI?t=81.

② – Ini nombor part untuk setiap getah cermin yang sesuai untuk Viva.

• 68164-BZ020: kiri belakang
• 68163-BZ020: kanan belakang
• 68162-BZ020: kiri depan
• 68161-BZ020: kanan depan

Kalau nak beli kat Shopee, boleh cari guna keyword ‘viva door outer moulding’. #howto

Pin It Send Copy Link

Terserempak Rolls-Royce Silver Shadow kat Kuching 🤩

8 December 2020, 11:25 am

Terserempak Rolls-Royce Silver Shadow kat Kuching 🤩.

Sebenarnya saya tak pasti sangat model yang ini adalah RR Silver Shadow atau bukan 😅, tak berapa kenal rupa RR yang lama. Model ni kalau digoogle, akan dapat tau yang model ini berenjin V8 6.2 liter, transmisi automatik 4-kelajuan, ia dikeluarkan pada tahun 1965, Sarawak pun baru 2 tahun merdeka menyertai Malaysia. Ada juga yang sedang dijual di mudah & carlist yang enjinnya 6.8 liter, cukai jalan setahun lebih 6000 ringgit 😨.

Jalan² hujung minggu kat sini memang best dapat jumpa macam² jenis #kereta, dari kereta klasik ke kereta super.

Cuma Rolls Royce bini Taib jak belum pernah tengok jalan² kat Kuching 😏.

Pin It Send Copy Link