Semalam ikut Evo Drive ke Borneo Highland Resort guna Viva jak

8 February 2021, 7:55 pm

Semalam ikut Evo Drive ke Borneo Highland Resort guna Viva jak.

Ini drive ke-2 untuk #aurizn Evo Club Sarawak. Yang pertama hari tu hanya pergi ke Santubong, dah selalu sangat #jalan ke sana.

① – Kali ni ke Borneo Highland Resort (www.facebook.com/aurizn/posts/10157796187741080), saya belum pernah lagi sampai ke Puncak Borneo, jadi boleh join sekali sambil ambil² gambar 📸.

Siapa² yang nak ikut, berkumpul di Saradise jam 0700. Sebelum berkumpul saya berhenti di Petronas sekejap untuk isi tangki penuh. Jam 0730 konvoi kereta super yang diketuai Ferrari California, diikuti beberapa biji Porche, dan juga kereta² BMW M4, Merc AMG, Subaru WRX, Honda Civic dan banyak lagi, mula bergerak ke pintu masuk Borneo Highland Resort.

Kami tak memandu dalam satu kumpulan besar, sebaliknya masing² ikut halaju sendiri (own pace). Saya mula gerak dari Saradise dalam 0740, dapat juga mengejar kumpulan yang dah gerak awal, di jalan Borneo Height dekat simpang Empangan Bengoh.

② – Dalam 0835, kami berhenti sekejap di entrance Borneo Highland Resort. Tak ada bayaran untuk masuk, cuma ada pengawal keselamatan yang menjaga laluan.

Kat depan saya ada beberapa biji Honda Civic & Integra, kat belakang ada Rav4 mengekori rapat. #vivaturbo ni tak ketinggalan jauh, boleh juga rapat dengan Integra merah kat depan. Waktu jalan naik, dapat sampai 60 km/j, pada gear 3 & boost maksimum. Ada kalanya kereta kat depan memperlahankan halaju pada selekoh, jadi kalau saya nak tambah laju lagi lepas tu, disebabkan guna gear auto, kena tukar ke low gear (gear 2), bila dah laju sikit, tukar ke gear 3. Kiranya nak kawal gear waktu naik bukit secara laju ni macam guna manual, hanya main gear 2 dan 3.

③ – Jam 0850, kat Simangas Waterfall, kami berhenti sekejap, tengok² alam sekitar, tengok sungai. Selekoh kat depan jambatan ini ditutup satu lorong, jadi kena extra berhati², takut ada kenderaan yang sedang turun. Dalam gambar, ini Porche Cayman GT4, nice car bro!

④ – Kami masuk ke kawasan Borneo Highland Resort pada 0920, dengan cuaca mendung & sedikit hujan renyai², suhu kat luar sejuk macam kat Cameron Highland, tapi Kundasang lagi sejuk 🥶.

Di sini kami berhenti lepak² lagi ambil gambar, ambil video. Saya ingat nak ambil gambar panorama 360, tapi disebabkan cuaca mendung & kabus yang semakin menebal, tak jadilah kali ni.

Saya juga plan nak buat video #dashcamdrive, tapi terlupa bawa bolt pengikat mounting GoPro, tapi ada bawa mounting untuk phone kat tripod, jadi hanya guna phone saja untuk ambil video driving ni. Itu sebab video banyak gegar² 😬.

Dalam perjalanan turun, saya yang di belakang sekali, dan rasanya itu keputusan yang betul, sebab berlaku satu ‘kejadian’ 😅. Disebabkan kejadian itu, saya tak jadi ikut konvoi yang meneruskan perjalanan menerusi jalan Padawan, tembus ke highway Kuching – Serian dekat Tapah, kemudian balik ke Kuching dan singgah di Coffee Factory Cafe di Kota Sentosa (Batu 7). Lagi pun target saya pun hanya nak sampai kat Puncak Borneo, kiranya sasaran tercapai dah. Nak tau apa yang berlaku tu, tengok video #YT kat sini:

Saya tak ada gambar keseluruhan kereta peserta, jadi saya pinjam gambar oleh bos Evo Club Sarawak, Alex Stmrock. Cuba cari di mana si Viva 😁 (www.facebook.com/aurizn/photos/pcb.10157796187741080/10157796182111080).

Yang menariknya drive ini, bukan supercar atau kereta high performance saja yang join. Selain saya, ada juga Daihatsu Charade old school yang join belakang Porche, dan juga sebiji Kancil yang join bila kami dah sampai di Borneo Highland Resort. Everyone was having fun driving 🎉.

Next drive, apa kata dari Bau, guna jalan Jambusan-Semadang, pastu dari jalan Padawan tembus hingga ke Tebedu. Tambah² lagi #dropthetop kat jalan penuh pokok & hutan, lagi syok 👍🏻!

Pin It Send Copy Link

Hantaran sohor kini:

Kadar penggunaan petrol 4 bulan lepas bolt-on turbo

6 February 2021, 10:10 am

Kadar penggunaan petrol 4 bulan lepas bolt-on turbo.

Selalunya #kereta lepas bolt-on turbo ramai yang kata kuat makan petrol, tapi tak ada yang secara spesifik menyatakan berapa banyak perbezaan & apakah pertukaran (trade-off) yang diperoleh.

Saya ada menyimpan rekod pembelian & penggunaan petrol untuk #vivaturbo saya, sejak mula beli dulu hingga habis bayar sekarang. Cara pengiraan kadar penggunaan (fuel consumption) yang saya buat adalah berikut:

• Kadar penggunaan petrol = Jumlah jarak (km) / jumlah isipadu petrol diisi (L)

Tiap kali membeli petrol, saya akan catat perbatuan (mileage) kereta kemudian berapa ringgit diisi. Kemudian berdasarkan harga petrol semasa, saya dapat berapa liter isipadu petrol yang diisi dalam tangki.

Saya kategorikan pengiraan ini kepada 2 konfigurasi enjin yang saya guna pada Perodua Viva ini:

• Naturally-aspirated (NA), dengan gear manual
• Turbocharged (TC), dengan gear auto

Untuk NA, saya ambil rekod dari tahun Januari 2014 hingga Ogos 2016. Jumlah jarak perjalanan ialah 25,389 km dan saya mengisi sejumlah 1,487.6 liter petrol.

Untuk TC pula, dari Oktober tahun lalu hingga minggu ini. Jumlah jarak perjalanan ialah 10,725 km dan sebanyak 695.1 liter petrol telah digunakan.

Dengan itu, ini perbandingan kadar penggunaan petrol:

• NA = 17.06 km/L
• TC = 15.43 km/L

Sebagai perbandingan, Bezza boleh dapat 21.3 km/L dan Axia 21.6 km/L, kat website Perodua ada tulis.

Jadi, bagus ke tidak?

Saya rasa, ikut penilaian individu. Saya rasa tak ada beza sangat pada kadar penggunaan petrol. Banyak berjalan, banyak juga isi. Biasalah tu.

Tapi apa yang saya dapat setelah memasang bolt-on turbo ialah lebih cepat sampai ke destinasi & kurang rasa letih. Semasa halaju rendah (30-60 km/j), kereta dapat memecut hingga 80-90 km/j dengan cepat, kemudian dibiarkan meluncur (cruising) secara santai. Kalau dibandingkan semasa guna enjin NA, tekan sampai ke lantai, enjin meraung, tapi perlahan nak naik halaju (speed up).

Boleh dikatakan dengan bolt-on turbo, enjin 660cc dapat memberi kuasa seperti enjin 1.0L, memang padan penggunaan petrol naik sedikit.

Dan sekarang dengan menggunakan gear auto, memandu lebih rileks, tak perlu payah² tukar gear sambil cari jalan. Drive laju² ke Sibu macam dalam video dashcam drive Journey to Sarikei semalam (azwan082.my/post/11017), pun tak cepat penat.

Hanya hilang 2 km bagi setiap liter petrol, tapi dapat pemanduan & perjalanan lebih selesa, kira berbaloi jugak tu.

Ini baru 4 bulan, nanti bila dah kumpul data hingga 2 tahun, kita kira lagi 😎.

Dah bercerita pasal petrol, tengok #hargapetrol untuk minggu ke-2 Februari 2021, semua naik 📈.

🟡 RON 95 – 1.93 (+0.03)
🟢 RON 97 – 2.23 (+0.03)
⚫️ Diesel – 2.11 (+0.04)

Pin It Send Copy Link

Dah cuci kotor balik 😅

29 December 2020, 11:10 am

Dah cuci kotor balik 😅.

Waktu saya bermalam di hotel di #Sibu, kebetulan malam tersebut adalah malam hari Krismas.

Kedai bersebelahan dengan hotel tersebut telah membakar mercun roket pada tengah malam.

Keesokan harinya, saya dapati banyak sisa² mercun berterabur di atas #kereta ini, termasuklah kereta² penginap hotel yang lain.

Tak kisah sangat pun sebenarnya. Kereta ni pun belum lagi dicuci sejak beberapa minggu lalu semasa berada di Kuching.

Kat Kuching saya letak si #vivaturbo ni di tempat parking yang berbatu dan berpasir. Akibatnya, jadi jamban kucing lah tempat tu. Habis tayar depan bertempek dengan cebisan 💩.

Dalam perjalanan ke Sibu, tiap kali keluar kereta, ada la disapa oleh aroma semerbak 🤢.

Oleh itu, sebelum meneruskan perjalanan ke Bintulu, saya hantar kereta ni ke Auto Spa Carwash. Berikut merupakan gambar sebelum dan selepas menjalani rawatan spa 😆.

Seperti yang semua maklum, #jalan lebuhraya Pan Borneo masih lagi dalam pembinaan, jadi tak dapatlah kereta ni kekal bersih. Bila sampai Bintulu, dah kembali tebal dengan debu & percikan air tanah & lumpur 🛣.

Pin It Send Copy Link

Memasang getah pintu baru yang soundproof di Perodua Viva, part 2

12 December 2020, 10:20 am

Memasang getah pintu baru yang soundproof di Perodua Viva, part 2.

Sambungan daripada part 1 (azwan082.my/post/8512) #DIY #soundproof #vivaturbo #howto, sebelum ni hanya memasang getah pintu untuk bonet belakang #kereta, part ini saya memasang untuk keempat² pintu.

Seperti yang saya bagitau di post sebelum ini, kalau hanya mengganti door rubber lama dengan yang baru, tak ada beza sangat pada soundproofing, oleh itu, getah pintu ini juga saya isikan dengan hos PVC transparent a.k.a hos akuarium, supaya bila pintu ditutup, ia lebih kedap & hos PVC tersebut juga tidak mudah mengempis apabila dipakai lama, oleh itu efek soundproofing juga kekal lama.

① – Perkara utama yang perlu dibuat dahulu sebelum membuka & memasang getah pintu baru, ialah membuka door stopper ini, sebab getah tersebut datang dalam satu gelung yang tak putus atau ada hujung terbuka.

Cara nak buka stopper, hanyalah dengan mengetuk keluar besi penahan yang ditunjukkan anak panah dalam gambar dari arah bawah ke atas. Kena juga ada plier untuk menarik besi itu keluar lepas diketuk.

② – Kemudian, getah pintu yang lama boleh dicabut keluar dengan mudah. Ada bahagian getah yang disambungkan dengan pintu menggunakan klip plastik. Apabila getah ditanggalkan, klip plastik ini ada yang tertinggal sebab agak sukar untuk dicabut menggunakan tangan. Kena gunakan plier seperti dalam gambar untuk membuang terus klip plastik ini.

③ – Ini getah pintu yang baru, saya order melalui Shopee bulan lalu, guna keyword ‘viva door rubber’ untuk cari. Kebetulan, hari ini 12.12, korang add to cart apa tu~? 😁

Ok, ini senarai nombor part untuk door rubber ini, setiap pintu mempunyai kod warna tersendiri:

• kalas – depan kanan (67861-BZ040.PG803)
• biru – depan kiri (67862-BZ040.PG804)
• jingga – belakang kanan (67871-BZ040.PG805)
• gadong – belakang kiri (67872-BZ040.PG806)

Disebabkan getah pintu ini satu gelung bersambung tak ada hujung terbuka, jadi agak sukar sikit untuk memasukkan hos transparent ke dalamnya. Kena gunakan pelincir seperti sabun pencuci tangan (hand wash) supaya hos masuk dengan lancar, dan juga mungkin kena potong hos kepada beberapa bahagian supaya dapat dimasukkan dari beberapa bukaan yang ada pada getah.

Hos transparent yang saya beli ada banyak lebih, jadi untuk getah pada pintu depan, saya isi dua dengan dua hos.

④ – Untuk proses memasang balik getah pintu, ini kena ada ketelitian. Pada bahagian yang hanya memerlukan sambungan klip plastik, hanya tekan klip plastik pada lubang pada pintu hingga berbunyi klik.

Pada bahagian yang hanya ada alur seperti dalam gambar, kena jajarkan getah di kedudukan yang betul, kemudian gunakan kunci ataupun pemutar skru kepala rata (flat head screwdriver) untuk menekan getah ke dalam alur pintu, seperti ditunjukkan anak panah.

Buat perlahan² dan kemas², nescaya akan mendapat hasil yang memuaskan 😆.

Bila dah siap pasang getah pintu, pasang balik besi pada door stopper tadi. Ketuk saja dengan pengetuk. “Aini, ambil pengetuk!” 👺.

Kemudian test tutup pintu. Disebabkan pintu depan saya letak 2 hos, jadi nak tutup pintu kena hempas kuat sikit. Pintu belakang pula lebih kurang macam semasa saya gunakan door rubber seal soundproof yang dulu.

Pemasangan untuk keempat² pintu ini mengambil masa dalam 1½ jam.

Kesan daripada pemasangan getah pintu dengan hos transparent ini, efek soundproof tu dapat diperoleh. Bunyi² bising dari luar, terutamanya bunyi berfrekuensi tinggi seperti bunyi tayar pada jalan yang basah, dan juga bunyi turbo tengah spooling, semuanya dah makin kurang. Kiranya bila bawa laju, lebih selesa, tak banyak bunyi² bingit yang meletihkan deria apabila memandu dalam tempoh yang lama 🥴.

Pin It Send Copy Link

Buang rubber seal soundproof, ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1

11 December 2020, 11:30 am

Buang rubber seal #soundproof, ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1.

Sambungan daripada post semalam (azwan082.my/post/8499), jalur getah untuk soundproof ini menyebabkan pelbagai masalah seperti pintu sukar dibuka & kotoran banyak melekat. Jadi ini cara #DIY yang saya pilih untuk atasi masalah tersebut sambil mengekalkan soundproofing pada #kereta #vivaturbo ini. #howto

Untuk part 1, saya fokuskan untuk menggantikan getah pintu pada bahagian bonet belakang. Part seterusnya baru buat pintu pemandu & penumpang.

① – Mula² rubber seal soundproof ini kena dibuang dahulu. Jalur getah tu senang saja dicabut, cuma pelekatnya yang ambil masa sikit untuk ditanggalkan perlahan².

Lebihan pelekat ini saya buang menggunakan sticker remover jenis spray yang boleh didapati di kedai Mr. DIY. Sticker remover ini datang dengan pengikis (scraper) plastik. Lepas spray, kena kikis sisa² pelekat tadi, tak cukup dengan hanya mengelap dengan kain atau tisu.

② – Ini rubber yang baru untuk bonet belakang, saya order dari penjual di Kangar melalui Shopee, boleh cari menggunakan keyword ‘viva bonnet rubber’. Nombor part: 67881-BZ050.

Kalau setakat tukar rubber pintu yang baru, tak berapa banyak beza dengan menggunakan rubber yang datang dari kilang, oleh itu saya gunakan teknik ini:

③ – Rubber pintu bonet ini terdapat rongga kosong di dalamnya, yang apabila makin lama dipakai, makin mengempis. Ruang ini saya isi dengan hos PVC transparent saiz 4.8 mm x 0.75 mm, ataupun hos akuarium.

Hos ini meningkatkan tahap kekedapan pintu apabila ditutup, liang² kecil sekeliling pintu lebih ditebat untuk menghalang bunyi bising masuk. Ia juga tidak mudah mengempis seperti getah pintu original selepas digunakan bertahun², oleh itu soundproofing yang diperoleh akan turut kekal lama.

Untuk memasukkan hos PVC ke dalam rongga getah bonet belakang ini, kena gunakan pelincir seperti cecair sabun cuci tangan (hand wash) untuk mengelakkan hos daripada tersekat² ketika ditolak masuk.

④ – Seterusnya, untuk memasang getah ini pada pintu bonet belakang, terdapat trim plastik yang berdekatan bonnet struts, kiri & kanan, yang kena dibuka dahulu. Terdapat rivet plastik yang boleh dibuka menggunakan skru mata philips, dan trim lain dapat dicabut menggunakan pergerakan menyentak (jerking movement).

Getah pintu bonet yang asal boleh dibuka dengan mencabut begitu saja. Getah yang baru pula dipasang dengan menekan masuk saja ke posisi getah asal di sekeliling bukaan pintu bonet (ikut arah anak panah kuning).

Kalau getah pintu bonet ni terlebih panjang, potong saja lebihan menggunakan pisau pena (pen knife). Walaupun getah ini di dalamnya ada mengandungi kepingan besi nipis yang berfungsi sebagai pencengkam, pisau pena cukup kuat untuk memotong keping besi tersebut.

Lepas habis pasang getah baru, pasang balik trim plastik yang dibuka tadi, dan cuba tutup pintu bonet belakang, tengok kalau ada masalah seperti susah nak tutup atau kalau ada benda yang tersekat.

Ok, pintu bonet belakang siapp! 😅

Pin It Send Copy Link

Review 3 tahun menggunakan car door rubber seal untuk soundproof pintu kereta

10 December 2020, 11:25 am

Review 3 tahun menggunakan car door rubber seal untuk soundproof pintu #kereta.

Tujuan saya memasang jalur getah #soundproof #DIY (www.instagram.com/p/BVcVajKhLCR) adalah untuk mengurangkan lagi bunyi bising dari luar #vivaturbo ini, terutama sekali bunyi tayar dan bunyi angin semasa laju.

Memang berkesan, kabin kereta lebih senyap, tapi selepas 3 tahun, ini antara beberapa perkara yang saya dapati:

① – Pelekat yang digunakan untuk melekatkan jalur getah ini menyebabkan pintu kereta susah nak dibuka sebab ‘melekat’, terutama sekali pintu belakang sebelah kiri. Ini kerana semasa menutup pintu, getah pintu asal pada sebelah daun pintu menekan jalur getah ini sehingga teralih dan mendedahkan pelekat.

② – Disebabkan pelekat ini terdedah, jadi banyaklah kotoran melekat padanya. Lebih² lagi pada bahagian bawah pintu, apabila penumpang masuk dan keluar, kasut atau selipar terkena pada jalur getah tersebut dan melekatlah tanah atau kotoran.

③ – Selain itu, getah pintu asal ini nampaknya semakin kempis. Kalau jalur getah soundproof tu saya tanggalkan, kemungkinan getah pintu ini semakin kurang berkesan dalam menyerap hentakan semasa menutup pintu ataupun menebat bunyi dari luar.

Antara perkara lain yang timbul semasa menggunakan jalur getah soundproof ini ialah pintu semakin sukar ditutup, tapi bagi saya, ia adalah ciri yang kena saya terima jika mahu dapatkan fungsi soundproof tersebut.

Walau bagaimanapun, jalur getah ini masih lagi berfungsi dalam menebat bunyi dari luar, kabin kereta masih lagi kurang bising.

Masalah paling besar saya terhadap jalur getah ini ialah pintu melekat & menyebabkan kotoran. Jadi saya mahu tanggalkannya dan gantikan dengan cara lain untuk soundproof pintu kereta ini. Oleh itu, nantikan post seterusnya, saya akan kongsikan bagaimana caranya.

Pin It Send Copy Link

Cara DIY tukar getah luar cermin pintu (door outer moulding) Perodua Viva

9 December 2020, 2:10 pm

Cara DIY tukar getah luar cermin pintu (door outer moulding) Perodua Viva.

Getah pada bahagian luar cermin pintu #kereta #vivaturbo ni selepas 9 tahun dah mula mengeras dan berkecai (brittle). Sekarang senang, alat ganti (replacement part) untuk bahagian ini ada dijual online, saya beli menerusi Shopee pada jualan 11.11 bulan lalu.

① – Ini getah cermin pada tempat duduk penumpang bahagian belakang yang sudah berlubang. Bahagian lain tak ada yang berlubang, cuma getahnya dah keras, bila² masa akan hancur bila ditekan. Oleh itu saya tukar kesemua 4 tingkap sekali.

Cara nak buka & pasang getah ini secara #DIY mudah saja, tak perlu peralatan, cuma kena guna kekuatan tangan untuk mencabut getah dari tingkap. Tapi kena turunkan tingkap habis² dulu. Nak pasang balik pun cuma masukkan getah ke tempatnya dan tekan. Kalau tak jelas, boleh tengok video ni youtu.be/vy5VqE0xPvI?t=81.

② – Ini nombor part untuk setiap getah cermin yang sesuai untuk Viva.

• 68164-BZ020: kiri belakang
• 68163-BZ020: kanan belakang
• 68162-BZ020: kiri depan
• 68161-BZ020: kanan depan

Kalau nak beli kat Shopee, boleh cari guna keyword ‘viva door outer moulding’. #howto

Pin It Send Copy Link

Pasang soundproof kat bumbung kereta Viva secara DIY

28 October 2020, 11:30 am

Pasang soundproof kat bumbung kereta Viva secara #DIY.

Tujuan saya memasang #soundproof pada bumbung #kereta adalah untuk mengurangkan bunyi bising daripada titisan air hujan. Kepingan besi (sheet metal) bumbung kereta adalah nipis, dan apabila diketuk, menghasilkan bunyi seperti tin kosong, bergema & berfrekuensi tinggi.

① – Oleh kerana sheet metal bumbung yang nipis, cara untuk menambah soundproofing adalah dengan menambah ketebalan kepingan besi dengan bahan lain. Di sini saya menggunakan flashband ini, ataupun disebut sebagai plumbers tape, untuk menambah ketebalan sheet metal kat bumbung.

Flashband ini biasanya digunakan untuk membaiki kebocoran pada paip, bumbung atau dinding. Ia diperbuat daripada getah dan mempunyai lapisan aluminium nipis di bahagian luar, rupanya lebih kurang macam cellotape.

Ada dua jenis flashband yang saya tahu setakat ini.
• Satu jenis getahnya berwarna hitam, dan tebalnya kira² 2-3mm.
• Satu lagi jenis getahnya berwarna putih, dan lebih nipis, kira² 1mm tebal, tapi getahnya lebih melekit berbanding yang warna hitam.

Sebaiknya gunakan yang jenis warna hitam, sebab lebih tebal & dapat menyerap getaran pada permukaan sheet metal dengan lebih baik, seterusnya mengurangkan lagi bunyi bising.

Kebiasaannya soundproofing kereta dilakukan menggunakan bahan bitumen dengan aluminium foil, contohnya jenama daripada STP Autofun. STP Autofun ni yang saya gunakan untuk soundproof pada pintu (www.instagram.com/p/BVcVajKhLCR) dan lantai (www.instagram.com/p/BWWao0aBvYl) kereta ni kira² 3 tahun dulu. Tapi kali ni saya nak cuba guna flashband pulak sebab nak jimatkan kos. Dulu guna STP untuk cover 4 pintu, lantai depan & penumpang belakang, kosnya kalau tak silap dalam RM800 lebih.

② – Ini bumbung #vivaturbo saya yang dah dipasang dengan flashband sebagai bahan soundproof. Tapi di sini saya gunakan flashband jenis putih, sebab dah terbeli banyak, pakai sajalah.

Untuk keseluruhan bumbung Viva ini, saya gunakan kira² 3 gelung flashband bersaiz kira² 1½” lebar dan 10 meter panjang, segelung dalam RM16. Ada sedikit lebihan, saya lekatkan dua lapisan pada permukaan bumbung yang lebih luas bagi menambah ketebalan.

Cara untuk memasang flashband sangat mudah, rasanya tak perlu nak beri tutorial, hanya perlu sukat, gunting, tanggalkan lapisan plastik jernih pada bahagian getah pelekat dan lekat terus pada bumbung. Cuma getah daripada flashband tu yang agak leceh nak dibersihkan kalau ada terlekat pada kerusi kereta atau pada baju.

Dah berminggu² sekarang ni tiap petang mesti hujan lebat sampai ke malam. Jadi untuk test pemasangan soundproofing ni, saya pun ada pergi jalan² semasa hujan, terutamanya beberapa hari lalu, ada hujan lebat & ribut di bandaraya Kuching sampai banyak pokok tumbang.

Pada pemerhatian saya, soundproof menggunakan flashband ni memang berkesan. Tak ada lagi bunyi air hujan menitik ke atas permukaan besi bumbung. Bunyinya dah kurang, dah kedap, tak bergema lagi macam bunyi tin kosong. Bunyi titisan hujan yang besar & lebat pun kurang, perumpamaannya dulu macam bunyi mengetuk pintu, sekarang macam bunyi mengetuk dinding konkrit.

Cuma bunyi titisan hujan dari cermin kereta saja yang masih kuat, kalau Viva ada acoustic windscreen kan bagus, boleh upgrade lagi 😋.

Pin It Send Copy Link

Buat tyre rotation lagi, dah lebih 10,000 km

14 October 2020, 5:15 pm

Buat tyre rotation lagi, dah lebih 10,000 km.

Bulan Mac lalu semasa mileage #kereta #vivaturbo dalam 110,000 km dah buat tyre rotation (azwan082.my/post/44), sekarang dah lebih 123,000 km, #tayar kena di-rotate depan belakang.

Untuk kenderaan pacuan roda depan (front wheel drive), tayar depan kiri & kanan di bawa ke belakang, dengan dikekalkan kedudukan kiri & kanan. Tayar belakang pula dibawa ke depan, dan disilangkan, tayar belakang kiri bawa ke kanan depan & belakang kanan bawa ke kiri depan.

Sebelum ni saya ada sebut plan nak tukar guna rim Axia dengan tayar nipis sedikit (azwan082.my/post/6406), tapi lepas Google, tayar saiz 175/55 ni susah sikit nak cari. Jadi mungkin kekal guna saiz standard, 175/65, lebih mudah nak cari tayar sebab Axia, Bezza & Myvi semua pakai saiz yang sama untuk rim 14”. Tapi tayar belakang mungkin akan sagat fender bila bawa barang berat (azwan082.my/post/41), jadi saya terfikir kalau tukar spring yang lebih keras, spring Alza mungkin boleh solve problem ni? 🤔 Komen² sikit.

Pin It Send Copy Link

Brek! Rim besi!

7 October 2020, 3:00 pm

Brek! Rim besi!

Antara kesan sampingan membuat modifikasi #kereta ialah, apabila kuasa enjin dah naik, kuasa membrek pula berkurang. Apabila brek dengan kuat, brake pad & disc cepat jadi terlalu panas hingga mengurangkan cengkaman brek & melambatkan proses memperlahankan & menghentikan kereta. Ini disebabkan saiz brake pad & disc yang sudah kurang sesuai, di samping saiz tayar yang juga memainkan peranan.

Buat masa sekarang, #vivaturbo saya ni masih menggunakan rim besi 12 inci, tayar 155/70, original spec. Nanti² saya nak tukar brake disc yang diambil dari Avy, jenis ventilated disc berbanding original Viva solid disc. Tapi disebabkan diameter brake disc tu lebih besar, rim 12” ni tak muat, kena tukar ke rim yang lebih besar. Saya plan nak tukar ke rim Axia 14”, tapi tayar guna 175/55, nipis sikit supaya masih ada ruang kat wheel arch.

Kat Thailand ada Mae Hong Son loop, tapi kat sini boleh la buat sendiri #jalan Bau-Serian loop. Kat sana boleh sampai 4 hari nak habiskan satu pusingan, kat sini cukuplah sehari suntuk 😅. Hujung minggu ni kalau cuaca bagus, sambung balik buat #dashcamdrive 🚙.

Pin It Send Copy Link