Cuci dalam Unser, ready nak jadi offroader

Sabtu, 11 September 2021, 8:50 pm

Cuci dalam Unser, ready nak jadi offroader.

Jalan Sabah-Sarawak (SSLR) baru saja nak mula dibina bulan ni ⁽¹⁾, nak kena tunggu 5 tahun lagi baru siap, itu pun kalau ikut jadual. Kalau ikutkan rekod, projek² pancing undi macam ni selalunya 10 tahun lepas umum pun tak confirm siap, lihat Matang-Malihah & Hospital Petra Jaya 🤷‍♂️. Oleh itu, ini langkah pertama nak cuba cari sendiri jalan ke Limbang guna jalan sawit & jalan balak, upgrade Unser jadi offroader.

Pada hari ini, 17 September

Tahun lalu:

Artikel tular:

 
Ucaptama PM ke-9 🎙 23 August 2021+157

Cuba pasang tinted cermin kereta secara DIY kat Perodua Viva

Jumaat, 9 July 2021, 10:05 pm

Cuba pasang tinted cermin kereta secara kat Perodua Viva.

Sambung lagi kerja ⁽¹⁾ bikin ⁽²⁾ ⁽³⁾ ⁽⁴⁾ tak siap² 😅. Kali ni nak cuba belajar pasang tinted, kat cermin penumpang belakang. Asalnya dah ada tinted, tapi tak ingat berapa VLT, agak² dalam 50%. Yang baru ni nak pasang 5%, biar gelap habis. Disebabkan ini hanya cubaan DIY, jadi tinted asal saya biarkan, tak tanggal.

Ada tak pokok kayu GMO?

205740284_331648811738268_6495369361787814726_n.jpg

Selasa, 29 Jun 2021, 9:25 pm

Ada tak pokok kayu GMO?

Kalau makanan boleh kita ubah suai genetik supaya cepat berbuah, ataupun buahnya tahan serangan penyakit, ataupun saiz buah menjadi besar & kurang biji, kenapa belum ada dengar lagi projek pokok yang diubahsuai genetiknya atau GMO (genetically modified organism) supaya kayu pokok tersebut lebih cepat membesar & meninggi, lebih keras, lurus & tahan serangan anai² atau bubuk ⁽¹⁾. Tanam dalam 5 tahun dah boleh ditebang untuk dijadikan kayu balak & plywood.

Buang rubber seal soundproof, ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1

Jumaat, 11 Disember 2020, 11:30 am

Buang rubber seal , ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1.

Sambungan daripada post semalam (azwan082.my/post/8499), jalur getah untuk soundproof ini menyebabkan pelbagai masalah seperti pintu sukar dibuka & kotoran banyak melekat. Jadi ini cara yang saya pilih untuk atasi masalah tersebut sambil mengekalkan soundproofing pada ini.