Pada hari ini, 1 July

Tahun lalu:

2 tahun lalu:

7 tahun lalu:

Artikel tular dalam #DIY


Cuci dalam Unser, ready nak jadi offroader

  • 241747980_378993567003792_1545839166823722097_n.jpg
  • 241749859_378993603670455_4384142582930403153_n.jpg
  • 241777333_378993597003789_840567892499928772_n.jpg

Sabtu, 11 September 2021, 8:50 pm

Cuci dalam Unser, ready nak jadi offroader.

Jalan Sabah-Sarawak (SSLR) baru saja nak mula dibina bulan ni ⁽¹⁾, nak kena tunggu 5 tahun lagi baru siap, itu pun kalau ikut jadual. Kalau ikutkan rekod, projek² pancing undi macam ni selalunya 10 tahun lepas umum pun tak confirm siap, lihat Matang-Malihah & Hospital Petra Jaya 🤷‍♂️. Oleh itu, ini langkah pertama nak cuba cari sendiri jalan ke Limbang guna jalan sawit & jalan balak, upgrade Unser jadi offroader.

Cuba pasang tinted cermin kereta secara DIY kat Perodua Viva

  • 173989835_338018284434654_349173944193220732_n.jpg
  • 169147075_338018317767984_9173186778493578953_n.jpg
  • 192275406_338018311101318_3605258752825967036_n.jpg
  • 212309299_338018264434656_8629556660720266554_n.jpg

Jumaat, 9 July 2021, 10:05 pm

Cuba pasang tinted cermin kereta secara kat Perodua Viva.

Sambung lagi kerja ⁽¹⁾ bikin ⁽²⁾ ⁽³⁾ ⁽⁴⁾ tak siap² 😅. Kali ni nak cuba belajar pasang tinted, kat cermin penumpang belakang. Asalnya dah ada tinted, tapi tak ingat berapa VLT, agak² dalam 50%. Yang baru ni nak pasang 5%, biar gelap habis. Disebabkan ini hanya cubaan DIY, jadi tinted asal saya biarkan, tak tanggal.