Banyak makan sayur, tapi masih bergoreng?

wm_89778885_125844432318708_5048904747038277632_n.jpg

Ahad, 15 Mac 2020, 12:10 pm449

Nah, ni nasi goreng dgn sayuran & tuna 🍚🥗🐟. Tengok saja, buat lapar.

Kalau waktu umur 20-an dulu, boleh makan apa saja yg kita suka, kadang² skip makan, kadang² makan 2-3 pinggan sekali jalan.

Dah umur 3-series baru kena kesannya pada badan. Kena kolestrol tinggi, tekanan darah tinggi, heart burn, gastrik, macam² lagi.

Jadi sekarang dah kena mula jaga makan mcm orang tua, sedar diri pun dah makin tua 🎅🏻. Kurangkan kuantiti makanan, lebihkan sayuran & buahan, kurangkan makanan manis, masin & bergoreng.

Komentar (0):

FB: https://www.facebook.com/100810608155424/posts/125844425652042/

Tulis komen: