Macam² dah dibuat, masih bau kah dalam kereta?

382FA1A5-7226-4059-9922-81BC59CE2720-scaled.jpeg

Khamis, 22 Jun 2023, 1:40 pm75

Si puteh check cium², masih ada bau asem 🥴.

Setakat ni dah:

  • Cuci karpet & seat kereta ⁽¹⁾.
  • Letak kopi untuk serap bau asap ⁽²⁾.
  • Cuci blower air cond, dan
  • Tutup lubang masuk angin ⁽³⁾.

Majoriti bau asal dalam yang buat pening kepala tu dah hilang. Bau kopi masih ada lagi tinggal sedikit 😅.

Tapi bau asap ekzos dari enjin kat luar masih lagi ada kalau bawa kereta dengan RPM tinggi, selalunya di kawasan mendaki bukit.

Ada 2 lagi benda nak cuba :

  • Tutup lubang angin kat dinding firewall.
  • Tambah seal kat but belakang.

Kalau tengok kat video ni ⁽⁴⁾, kemungkinan lain bau asap ekzos masuk dalam kereta adalah daripada rongga kat but belakang yang tak tutup dengan kedap.

⁽¹⁾ https://azwan082.my/2023/06/dapatkah-buang-bau-dalam-kereta-guna-baking-soda/
⁽²⁾ https://azwan082.my/2023/06/masih-banyak-biji-kopi-tapi-dah-expired/
⁽³⁾ https://azwan082.my/2023/06/cuci-kipas-blower-air-cond-kereta-iswaralmst/
⁽⁴⁾ https://youtu.be/1NId_p6C0QE

Komentar (0):

FB: https://www.facebook.com/100810608155424/posts/932556191244627/

Tulis komen: