Buang rubber seal soundproof, ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1

Jumaat, 11 Disember 2020, 11:30 am

Buang rubber seal , ganti baru getah pintu bonet Perodua Viva, part 1.

Sambungan daripada post semalam (https://azwan082.my/post/8499/), jalur getah untuk soundproof ini menyebabkan pelbagai masalah seperti pintu sukar dibuka & kotoran banyak melekat. Jadi ini cara yang saya pilih untuk atasi masalah tersebut sambil mengekalkan soundproofing pada ini.

Baca penuh ↓

Cara nak bayar secara self-checkout kat Emart Tabuan

Khamis, 20 Ogos 2020, 11:45 am

Cara nak bayar secara self-checkout kat Emart Tabuan.

Pertama kali saya tengok konsep sendiri scan kat kaunter bayaran pasaraya ni adalah di kedai Home Depot di Amerika. Senang betul kat sana, nak beli hardware material macam kayu², plywood & paip² pastu sendiri scan, bayar & sendiri angkut ke dalam trak masing², tak payah nak tunggu² pekerja.

Baca penuh ↓