Muhajirin dan Unser.

26 June 2020, 11:50 am

Muhajirin dan Unser.

Ikut plan asal, sepatutnya saya pindah keluar dari rumah sewa pada hujung bulan Mac. Tapi disebabkan wabak #Covid19, #MCO dilaksanakan dan lori pindah tak dapat nak hantar barang merentas daerah.

Di sini saya nak petik sedikit daripada channel Handeeman. Asalnya nama channel ini ialah Life Inside A Box. Box yang dimaksudkan ialah #rumah, rupa bentuk macam kotak.

“Good bye box number one. On to box number two”, kata Handeeman sewaktu berpindah dari Minnesota ke Tucson.

Keluar rumah sewa ni, dah kira 3 boxes saya duduk. Tapi lepas ni dapat akses ke 4 biji boxes di berlainan lokasi, walaupun bukan semua milik sendiri. Box nombor 5 masih dalam perancangan, akan datang 😎.

P.S: Handeeman sekarang tengah dalam proses membina box nombor 4 dia, rumah saiz penuh tetap mereka di Arizona menggunakan teknologi ICF, microrebar, rainwater harvesting dan juga mengaplikasikan prinsip passive solar heating. Boleh tengok kat www.youtube.com/c/Handeeman.

Pin It Send