Review Hotel Place2Stay @ Sri Aman

16 February 2021, 10:00 am

Review Hotel Place2Stay @ Sri Aman.

Hotel ini nampak baru beroperasi. Terletak di Jalan Bayu, kalau memandu guna jalan utama menuju ke bandar #Simanggang, simpang di sebelah kiri. Kena guna Waze kalau tak jumpa simpang, jalan tu nampak macam masuk ke lorong taman perumahan 😅.

Ia berada di hujung lot bangunan, banyak tempat letak kereta di tepi hotel ini. Ada lif untuk ke semua 3 tingkat.

Bilik di sini tidak menggunakan kad kunci untuk pintu bilik, tapi guna anak kunci biasa. Cuma untuk elektrik, ada diberikan kad akses elektrik, yang ada juga diberi password WiFi pada kad tersebut.

WiFi di hotel ini adalah yang terbaik dalam kesemua hotel yang saya inap sepanjang perjalanan ke Miri hujung tahun lalu. Sambungan internet laju & lancar, dapat tengok Youtube untuk beberapa jam 👍🏻.

Untuk ulasan lanjut #reviewhotel, lihat album #panorama360 di sini:

🌐 azwan082.my/pano/review-hotel-place2stay-sri-aman-2021

Biliknya bersih & masih baru, terdapat beberapa kelemahan yang boleh diperbaiki, dan dengan harga kira² RM60 satu malam, saya bagi ★★★★☆.

🎉

Pin It Send Copy Link

Hantaran sohor kini:

Review Hotel Permai, Sibu

3 February 2021, 10:40 am

Review Hotel Permai, Sibu.

Hotel ini terletak berdekatan dengan kawasan Hospital #Sibu. Bagi mereka yang dalam perjalanan hanya singgah transit semalam di Sibu, hotel ini sangat sesuai sebab tak perlu nak masuk ke dalam bandar Sibu & menghadap kesesakan jalan di sana.

Walaupun terletak di kawasan lot kedai, tempat letak kereta agak terhad. Tapi lokasi ini memudahkan (convenient), sebab ada kedai makan (Permai Food Court) & kedai runcit (G-mart) bersebelahan, boleh jalan kaki saja ke sana.

Saya dapat bilik di aras ke-2, ada lif disediakan untuk kesemua 3 aras.

Baca ulasan lanjut #reviewhotel ini di album #panorama360:

🌐 azwan082.my/pano/review-hotel-permai-sibu-2021

Berkenaan WiFi pula, tak ada password diberi kat kad kunci bilik & saya tak check pula kalau ada ditunjuk kat lobi. Tambahan pula, disebabkan bilik yang saya dapat terletak di tengah² bangunan, signal internet phone jadi tak kuat, kadang² hanya dapat E.

Dengan caj RM50 satu malam, bilik hotel ini pun ada beberapa perkara yang perlu diperbaiki, tapi masih memuaskan, jadi saya bagi ★★★☆☆.

🙏🏻

Pin It Send Copy Link

Review Hotel 91 Street Boutique Inn, Miri

27 January 2021, 3:10 pm

Review Hotel 91 Street Boutique Inn, Miri.

Hotel ini terletak di kawasan perniagaan Marina Parkcity, #Miri. Banyak bangunan kedai di sini, dan tempat letak kereta juga mudah didapati, tak perlu guna kupon.

Tempat tumpuan ramai seperti Coco Cabana & Miri Central Park jaraknya hanya dalam 1 km dari hotel ini. Petang² ramai yang pergi berjoging ke tempat² tersebut sambil menikmati suasana matahari terbenam.

Lobi hotel 91 Street Boutique Inn ini terletak di aras ke-2 bangunan kedai, kat bawahnya ada kedai elektrik. Saya dapat bilik di aras ke-3, dan tak ada lif disediakan. Jadi, exercise naik tangga angkat beg 💪🏻.

Berkenaan WiFi pula, tak ada password diberi pada kunci kad, dan saya tak pulak check kat lobi. Tak apa, sebab line Celcom 4G bagus, dapat tengok Buletin Utama live di Youtube, sebab TV bilik tak ada signal langsung.

Ulasan selanjutnya untuk #reviewhotel ini boleh anda baca di album #panorama360 ini:

🌐 azwan082.my/pano/review-91-street-boutique-inn-miri-2021

Terdapat beberapa kekurangan pada bilik hotel ini yang perlu diperbaiki, dan dengan harga kira² RM52 satu malam, saya bagi ★★☆☆☆. Kira cukup makan lah 😐.

Pin It Send Copy Link

Review hotel Comfort Inn Sibu dalam album 360

21 January 2021, 12:55 pm

Review hotel Comfort Inn Sibu dalam album 360.

Selain daripada tempat² tumpuan ramai, saya juga mengambil gambar 360° bilik² hotel dan membuat ulasan (review) berkenaan hotel tersebut. Ini album #panorama360 pertama yang saya buat untuk #reviewhotel:

🌐 azwan082.my/pano/review-comfort-inn-sibu-2020

Comfort Inn terletak di pusat bandar #Sibu, di dalam lot bangunan kedai di tepi Jalan Pahlawan. Maklum balas umum (general feedback) yang saya dapat bagi ialah bilik hotel ini melangkaui jangkaan (exceed expectation).

Kebanyakan hotel 2 bintang atau hotel bajet sudah cukup baik & selesa, dan beberapa kerosakan atau kekurangan tu dah memang dijangka. Mungkin disebabkan hotel ini masih baru, cat juga masih baru, belum nampak lagi kesan² telah lama digunakan, jadi ia memberi tanggapan yang positif pada saya.

Boleh tengok ulasan penuh saya di dalam bilik hotel tersebut di dalam album panorama 360 yang saya bagi kat atas 👆🏻.

Berikut ulasan tambahan yang tak dapat saya selitkan dalam album 360 ini:

• Saya dapat bilik di tingkat 3, tapi lif hanya ke tingkat 2, jadi kena naik tangga lagi ke tingkat 3.
• Banyak tempat letak kereta di hadapan lot kedai.
• Password WiFi ada dipamerkan di lobi, tapi bila dah sambung, tak dapat nak layari internet.

Dengan harga RM56.60 semalam, saya bagi bilik hotel ini ★★★★☆.

🎉

Pin It Send Copy Link