Windows 11 keluar bulan ni?

Jumaat, 4 Jun 2021, 5:00 pm

Windows 11 keluar bulan ni?

Pada 24 Jun nanti Microsoft dijadualkan mengadakan acara maya (virtual event) bagi mempamerkan generasi seterusnya OS. Versi terbaru nanti akan datang dengan design baru kat Start menu, Action center, File Explorer & Taskbar, dengan tambahan rupa baru yang lebih moden.

Ada juga desas-desus mengatakan acara ini adalah untuk melancarkan sistem operasi Windows 11 ⁽¹⁾, sebab terdapat beberapa hint pada tweet pengumuman oleh Microsoft, dan juga sebab acara tersebut akan bermula pada jam 11 pagi.

Boleh ni nanti try update , asalkan jangan makin lembap sudah 😁.

Untuk perbandingan, versi terkini untuk MacOS ialah 11.4 (Big Sur) ⁽²⁾. Linux distro yang saya pernah pakai dulu, Fedora Workstation untuk desktop/laptop dah sampai Fedora 34 ⁽³⁾, dan Ubuntu Desktop pulak versi 21.04 ⁽⁴⁾ 😮.

⁽¹⁾ www.cnet.com/how-to/is-windows-11-on-the-way-heres-what-hints-microsoft-has-dropped-so-far
⁽²⁾ www.apple.com/my/macos/big-sur
⁽³⁾ getfedora.org/en/workstation/download
⁽⁴⁾ ubuntu.com/download/desktop

Komentar :

Topik² lain:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT