Dashcam Drive, Kuching – Serian, part 2

Khamis, 12 November 2020, 5:45 pm

Dashcam Drive, Kuching – Serian, part 2.

KSR, atau Kuching-Serian road, telah dinaik taraf kepada jalan raya berkembar (dual carriageway), tak silap saya pada tahun 2003, masa tu saya masih lagi kat sekolah menengah Sainsku. Selalu jugak ambil van sapu dari Saujana ke , sambil tengok masih lagi dalam pembinaan waktu tu.

Pernah sekali van yang saya tumpang tayarnya meletup, tapi pemandu tak terus berhenti, dia teruskan memandu beberapa kilometer hinggalah van tak dapat dikawal lagi, kami berhenti, keluar dan saya lihat tayar dah tak ada dah, hanya tinggal rim saja 😨.

Jalan KSR ini merupakan sebahagian daripada lebuhraya , namun projek pembinaan hanya bermula di jejambat masuk ke bandar Serian.

Tonton video ni kat :

▶️ youtu.be/KeCGXe73qho

Komentar :

Topik² lain:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT