Jalan macam bos-bos, jalan macam mana tu?

Sabtu, 27 Mac 2021, 11:55 am

Jalan macam bos-bos, jalan macam mana tu? 😂

Ikut idea asal, saya nak jalan² pusing satu bandaraya Kuching menggunakan laluan tanpa lampu isyarat, melalui kesemua jejambat yang ada kat sini, terus saja tak ada henti². Tapi itu agak mustahil, sebab traffic light merata tempat & laluan yang ada jejambat pun sekerat saja.

Jadi idea jalan macam bos² ni ditukar kepada menggunakan laluan berkembar, 4 lorong (2 lorong di kedua² arah) mengelilingi bandaraya Kuching.

Part 1 video ni bermula dari Ninso Batu Kawa, sehingga ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, boleh tengok kat :

▶️ https://youtu.be/ZcN9lAO-0vI

Beberapa tempat saya nak highlight:

  • Stesen Petronas baru dekat pasar malam Kuching City Mall 7 bulan lalu saya ada post ⁽¹⁾, dah nak siap.
  • Satu lorong dari arah Serian ke Kuching kat jejambat batu 4 dah dibuka ⁽²⁾. Laluan bertentangan nampak dah siap, tapi belum buka lagi.
  • Dekat jejambat batu 4 ni jugak ada tugu orang utan duduk atas tandas 🐵 ⁽³⁾.
  • Hotel Tabung Haji dekat airport yang ada saya buat video dulu ⁽⁴⁾, sekarang dah ditukar nama kepada Raia Hotel & Convention Centre ⁽⁵⁾.

⁽¹⁾ https://azwan082.my/2020/08/harga-petrol-minggu-ke-3-ogos-2020/
⁽²⁾ https://azwan082.my/2021/03/dah-sampai-pun-ativa-saya-%f0%9f%98%85/
⁽³⁾ https://www.theborneopost.com/2016/10/27/spotlight-on-eco-friendly-odour-free-toilet/
⁽⁴⁾ https://azwan082.my/2020/02/kia-bukan-jenama-kereta-tapi-kuching-international-airport/
⁽⁵⁾ https://kuchingborneo.info/raia-hotel-kuching/

Kandungan berkaitan:

Komentar

Tulis komen

Emel anda tidak akan dipaparkan.