Bazaar Ramadan 2020 dah confirm batal?

2 April 2020, 11:15 am

Bazaar Ramadan 2020 dah confirm batal? Jadi nanti nak sungkai (buka #puasa / iftar) kena masak sendiri lah 😫?

Setakat hari ni, belum dengar keputusan drpd DBKU, MBKS atau MPP, sama ada nak diteruskan bazaar Ramadan atau nak dibatalkan.

Kalau batal, ok jugak, berbazaar kat online saja lah. Start dari pagi, buat live kat FB atau IG, ambik order dari customer, buat style macam orang nak lelong barang kat cjwowshop. Sambil² tu tunjuk situasi di dapur, proses memasak makanan untuk dijual. Pastu jual, terima bayaran cara cash on delivery.

Bukan apa, broadcast live sebab nak bagi tau kat customer yg order diorang sedang diproses. Lagi pun bulan puasa kan selalu tunjuk rancangan masak², ini pun sama jugak. Kalau ramai yg tengok, esok hari mungkin order pun naik 📈.

Tak jadi #raya 😱?!

Selain itu, ada kemungkinan jugak raya tahun ni dibatalkan. Kalau ikut logik keadaan wabak #Covid19 di China yg mengambil masa sampai 6 bulan baru reda, ditambah pula dengan bantuan kerajaan untuk tempoh 6 bulan, ada kemungkinan kita di sini juga akan menghadap krisis ini hingga bulan 9 nanti. Sebab tu kita kena patuh #MCO, duduk rumah, jarakkan diri antara satu sama lain, kerap basuh tangan, supaya lebih cepat wabak ini reda.

Pin It Send

Komen sikit: