Kosong jak CityOne sebelum raya

Isnin, 17 Mei 2021, 9:30 pm

Kosong jak CityOne sebelum raya.

Ini suasana 2 hari sebelum yang lalu. Banyak kedai dah tutup, orang yang datang pun sedikit². Tempat parking kat tingkat atas pun dah jadi free.

Hari ini dalam sejarah:

Topik hangat:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT

Beli juadah berbuka mesti nak yang premium

Jumaat, 23 April 2021, 12:00 pm

Beli juadah berbuka mesti nak yang premium.

① - Dalam pukul 5 lebih, waktu orang ramai balik kerja & mengerumuni gerai² tepi jalan untuk membeli juadah berbuka, dalam Emart Tabuan kurang orang. Bagus juga sebab dapat memilih kuih-muih yang dihasilkan oleh Edmund’s Homemade ⁽¹⁾ tanpa bersesak.

Hantaran sohor kini:

Mural emau kat Eco Mall, Petra Jaya

Sabtu, 17 April 2021, 7:15 pm

Mural kat Eco Mall, Petra Jaya.

Dulu² masa saya masih sekolah, bangunan ni asalnya adalah Choice Super Mall. Lepas tu kena roboh & dibina Giant Petra Jaya.

Seminggu lagi start puasa, hari ni saya belanja sushi Emart 🍣

Selasa, 6 April 2021, 12:00 pm

Seminggu lagi start puasa, hari ni saya belanja sushi Emart 🍣.

Belanja gambar sushi jak lah 😅. Selain daripada set sushi yang paling murah - 6 biji dengan harga RM6.80, berikut adalah set² yang ada dijual di Emart ⁽¹⁾:

Home Depot buka cawangan kat Sarawak 😱

Sabtu, 6 Mac 2021, 3:30 pm

Home Depot buka cawangan kat Sarawak 😱.

Bagi yang tak tahu, Home Depot adalah antara rangkaian kedai hardware terbesar di Amerika, yang sering dibandingkan dengan Lowe’s. Kalau kat Kuching, kedai yang hampir serupa ialah SK Hardware kat batu 5, di mana pengalaman membeli adalah seperti pergi ke supermarket, tak rasa macam pergi kedai hardware biasa, yang rasa seperti kedai runcit.

Nama baru kedai Tesco di Sibu 😅

Ahad, 28 Februari 2021, 3:40 pm

Nama baru kedai Tesco di Sibu 😅.

Lokasi: Star Mega Mall. Kalau memandu dari Bintulu, menuju ke pusat bandar , selepas simpang Hospital Sibu, ia berada di sebelah kiri. Banyak tempat parking umum di sekitar shopping mall ni.

Kat Kuching tak ada pasaraya Doremon ni

Isnin, 28 Disember 2020, 10:05 am

Kat Kuching tak ada Doremon ni.

Hanya terdapat di Sri Aman, Betong, Sarikei & Sibu, agak popular di kalangan penduduk tempatan.

Mural ‘The Last Ring Ladies’ di Kota Padawan

Khamis, 17 Disember 2020, 2:40 pm

Mural ‘The Last Ring Ladies’ di Kota Padawan.

Bangunan ini dulunya Padawan tapi telah ditutup sejak mula PKP April lalu. Sekarang namanya dah jadi Kota Padawan Mall.

Kedai Giant kat Kuching kalah dengan supermarket local

Isnin, 26 Oktober 2020, 2:30 pm

Kedai Giant kat Kuching kalah dengan supermarket local.

Sejak mula dulu, dalam bulan April, semua kat Kuching dah tutup.

Cara nak bayar secara self-checkout kat Emart Tabuan

Khamis, 20 Ogos 2020, 11:45 am

Cara nak bayar secara self-checkout kat Emart Tabuan.

Pertama kali saya tengok konsep sendiri scan kat kaunter bayaran pasaraya ni adalah di kedai Home Depot di Amerika. Senang betul kat sana, nak beli hardware material macam kayu², plywood & paip² pastu sendiri scan, bayar & sendiri angkut ke dalam trak masing², tak payah nak tunggu² pekerja.