4 bulan tak gunting rambut, fesyen rambut pun dah macam Jackie Chan dalam Police Story 😅

104308104_154850856084732_7833276580444773095_n.jpg

Khamis, 18 Jun 2020, 2:00 pm751

Kalau pergi kedai gunting rambut, jangan sampai tersilap nampak, tukang gunting rambut pakai macam cef. SOP masa pemulihan (PKPP) ni memang kena pakai PPE (apron + face shield & mask).

Pelanggan juga kena pakai pelitup muka sepanjang rambut digunting. Bila nak gunting bahagian tepi atau sideburn, nanti dia alihkan tali facemask tu.

Saya selalu gunting rambut kat kedai ni, terletak kat Pasar Semarak, Kampung Pinang Jawa, dekat Balai Polis Gita. Harga memang naik (sekarang RM15), sebab pakai plastik penutup (barber cape) jenis pakai buang & setiap peralatan digunakan akan disembur dengan cecair pembasmi kuman.

Komentar (0):

FB: https://www.facebook.com/100810608155424/posts/154850852751399/

Tulis komen: