Salah satu hasil tuaian 11.11, bateri baru untuk iPhone SE

Ahad, 22 November 2020, 10:20 am

Salah satu hasil tuaian 11.11, bateri baru untuk iPhone SE.

Sekarang senang dah nak tukar bateri iPhone secara , kat Shopee ada banyak dijual bateri, termasuk sekali dengan perkakas (tools) dan pelekat untuk memasang bateri.

Pastu kalau nak tahu cara buka & pasang bateri, cari saja tutorial kat Youtube, banyak dah orang buat.

Yang best lagi, sesetengah bateri untuk model tertentu ditawarkan dengan kapasiti yang lebih besar daripada yang datang dari kilang. Ini membolehkan iPhone digunakan lebih lama untuk sekali cas.

Upgrade bateri phone merupakan cara mudah & murah untuk rasa pakai phone baru & untuk mengelakkan daripada membazir dengan membeli iPhone baru tapi complain tak datang dengan charger 🤭.

Skrin lain kali lah tukar, belum ada keperluan lagi. Lagipun sekarang kegunaan iPhone SE ni cuma untuk saya ambil gambar & video saja.

P.s: Esok dah mula pulak jualan 12.12 Shopee 💸.

Komentar :

Topik² lain:

Apple dashcamdrive DIY duit ekonomi emau gitar hargapetrol howto jalan kebun kereta kpop Kuching lagu laptop LigaMalaysia LigaSuper2020 LigaSuper2021 Mac makan mercutanda minimalis Miri muzik PanBorneo panorama360 pasaraya Perodua politik puasa raya resipi RunningMan sayur Serian Sibu Simanggang spotify StreetView Thinkpad TSMY vivaturbo workout YT