Jalan ke Kpg Santubong kena lencong untuk pembinaan Taman Arkeologi Bongkissam & Bukit Maras

  • 217065229_339137704322712_5996874813530456586_n.jpg
  • 215332926_339137727656043_2970653571551579181_n.jpg

Ahad, 11 July 2021, 6:00 pm

Jalan ke Kpg Santubong kena lencong untuk pembinaan Taman Arkeologi Bongkissam & Bukit Maras.

Dulu kalau nak ke Pantai Puteri ⁽¹⁾, dari masuk pergi lurus saja, kalau ambil kiri akan masuk dalam Kpg . Tapi sekarang jalan terus tersebut dah tutup jadi private property, kena guna jalan lencongan baru ke sebelah kanan.

Di jalan lencongan baru ni pemandangan waktu sunset nampak menarik dengan Gunung Santubong sebagai background.

Taman Arkeologi Bongkissam & Bukit Maras ni kalau ikutkan papan info pembinaan, dah siap setahun lalu, tapi masih tutup untuk orang ramai. Tak tahu jugak apa kemudahan yang ada, tapi nampak macam taman rekreasi, masih baru & bersih lagi.

⁽¹⁾ https://azwan082.my/2021/07/laluan-ke-pantai-puteri-dah-ditembok-batu-besar/

Kandungan berkaitan:

Komentar

Tulis komen

Emel anda tidak akan dipaparkan.