Epic Games tengah beri game Grand Theft Auto V (GTA 5) percuma hingga 21/5/2020.

15 May 2020, 8:00 pm

Epic Games tengah beri game Grand Theft Auto V (GTA 5) percuma hingga 21/5/2020.

Pegi ke www.epicgames.com pastu register account kalau belum ada akaun. Boleh register guna akaun Facebook.

Lepas register, pergi enable 2 factor authentication. Ikut kesesuaian sendiri nak guna 2FA melalui email, SMS atau Authentication app.

Lepas tu baru boleh claim #game ni free.

GTA 5 boleh dimain kat platform #Windows saja, tapi saya sekarang tak ada #PC. Tapi tak pa, download saja dulu, nanti bila dah build satu gaming PC baru install.

Nak download game yang dah dibeli secara percuma ni 😂, kena download Epic Games Store app kat website Epic Games. Install app ni pastu boleh download game melalui app store ni.

Saya sendiri belum pernah main game ni. Version lama GTA pernah la main, waktu grafik dia guna pemandangan dari atas kepala, macam main game Pokemon gameboy.

Kalau nak tahu macam mana rupa game ni, boleh follow channel Iggy Fresh kat YouTube, dia ada buat banyak video gameplay GTA 5, GTA 5 mod, dan yang paling best tengok video dia cuba lari dari polis (evade police chase) dan roleplay jadi polis jahat (bad cop) 😈.

Pin It Send

Hantaran sohor kini:

Tak dapat driving kat luar, kita drive dalam NFS No Limits jak.

30 March 2020, 5:45 pm

Tak dapat driving kat luar, kita drive dalam NFS No Limits jak.

Dah berapa tahun main #game ni, campaign dia masih lagi sangkut kat chapter 14. Kena ada kereta yg minimum 746 PR. Nak buat in-app purchase beli gold pack atau VIP, rasa rugi pulak sebab game ni hanya utk habiskan masa kosong saja, bukan utk jadi atlet e-sports.

Hanya bergantung pada gold atau parts yg dpt dari replay games atau video ads. Kalau dah simpan banyak parts, dpt tukar dgn scrap utk beli blueprint & upgrade kereta.

Itupun kalau main selalu, makin selalu main makin banyak parts atau blueprint boleh dapat. Tapi sekarang ni kereta dari kategori super car pun masih belum dapat 🤷🏻.

Sambil itu saya nak tunjuk #kereta favourite saya buat masa sekarang, VW Golf GTI. Tengok kat carlist, kebanyakan Golf GTI terpakai dalam 100-120 ribu, agak belum mampu lagi (downpayment dia). Dapat Golf 1.4 TSI pun ok jugak, harga dlm 50-70k, asalkan pilih model tahun 2014 ke atas, sebab dengar cerita tahun tu VW dah solve problem gearbox DSG diorang.

#MCO hari ke-13

Pin It Send