Tak dapat ke Serian & Bau 2 minggu ni

188492363_309744990595317_8748014693718696356_n.jpg

Isnin, 24 Mei 2021, 7:40 pm655

Garis panduan PKPB negeri Sarawak dikemaskini ⁽¹⁾ dengan memecahkan zon Kuching kepada 4 iaitu:

  • Zon Kuching (Daerah Kuching & Bahagian Samarahan)
  • Zon Serian (Bahagian Serian)
  • Zon Lundu (Daerah Lundu)
  • Zon Bau (Daerah Bau)

Waktu operasi semua sektor pun diubah ke 6 pagi hingga 8 malam, kena awal kalau nak pegi shopping.

Nampaknya tak dapat nak fun drive jauh² guna laluan BKSS ⁽²⁾ lagi sampai bulan depan. Raon² macam bos-bos ⁽³⁾ kat bandaraya Kuching jak lah.

Tak pun jalan² kat shopping mall Kuching & Samarahan tengok kedai baru buka & kedai dah tutup. Emart kat Summer Mall pun tak lama lagi nak buka.

Sumber: https://www.facebook.com/242460379800071/posts/811016026277834/

⁽¹⁾ https://www.facebook.com/SarawakDisasterInfo/posts/810948509617919
⁽²⁾ https://www.youtube.com/playlist?list=PLuptft_jLyyvegXOIrh0Tb6jhZbG1Q8_Z
⁽³⁾ https://youtube.com/playlist?list=PLuptft_jLyys17ETFf5gbP9Q5oOoOUoft

Komentar (0):

FB: https://www.facebook.com/100810608155424/posts/309745037261979/

Tulis komen: