Anda lain macam bila lapar 打

41A259A6-954D-42A4-9D27-5C22AFA42E5D-scaled.jpeg

Isnin, 10 April 2023, 10:55 pm41

Itu yang terjadi minggu lalu, macam簡 benda lupa.

Projek sekarang banyak tengok nombor, kira簡 formula, dah macam buat Add Math kat sekolah dulu. Balik kerja dalam sejam lagi nak buka .

Sebelum keluar ofis, terfikir簡 nak beli makanan kat mana. Kalau ke KFC, satu set rice plate lebih mahal daripada nasi lemak . Tapi dua hari sebelumnya dah ke McD.

Nak ke bazaar, tak cukup cash, nak kena cucuk duit kat CIMB berdekatan. Kalau nak guna eWallet Touch nGo, tak semua penjual support. Takut nanti ada menu yang berkenan tapi tak dapat beli sebab tak terima eWallet, susah jugak.

Penuh otak berfikir, lepas kunci ofis, turun lif, baru sedar tertinggal access card dalam ofis .

Separa panik sekejap. Pada fikiran saya, objektif utama sekarang adalah untuk masuk dalam ofis untuk dapatkan balik access card tadi. Kunci ada, cuma nak cari access card untuk scan masuk.

Boleh saja saya keluar dari Suntech dengan meminta guard untuk scan buka security gate, dan hal access card tu boleh settle minggu baru. Tapi itulah, lain macam cara handle masalah bila lapar.

Boleh pulak pergi tanya guard kalau ada master key untuk scan card. WhatsApp bos nak tanya access code, bos pulak oversea, tak dapat jawab dengan cepat .

Hujung簡 beli nasi lemak McD lagi, dengan teh tarik. Naik lagi lemak ni walaupun bulan puasa .

Buka puasa dalam kereta kat tempat dalam gambar, berdekatan Suntech. Lokasi agak bagus, ada masjid berdekatan, ada juga tandas awam di kawasan food court.

Yang kurang bagusnya, ada kawasan pengumpulan sampah & pasar ikan berdekatan. Bila angin bertiup, masuk bau簡an campuran 丐.

Dalam berita saya lihat banyak juga program berbuka puasa di padang awam, berpiknik kawasan lapang. Ini style alternative, buka puasa dalam kereta, style .

Komentar (0):

FB: https://www.facebook.com/100810608155424/posts/891174165382830/

Tulis komen: