Merayau² kat Penang Street Art

Rabu, 27 Disember 2023, 8:30 am20

Ini setakat mengisi masa lapang cuti, tatkala belum start lagi road trip.

Tak ada plan spesifik untuk gambar seni jalanan yang mana satu. Banyak sangat benda cantik di sekitar Georgetown yang boleh jadi arca seni 😅.

221074A9-0DF1-41D6-8201-014F400F35CD.jpeg
Ini lukisan budak² atas basikal tua yang popular tu.
9F66BEB8-7E49-4CB5-82EE-656A5BEFB05F.jpeg
Kat sini ada lukisan budak atas motosikal lama.
70C11BA5-E471-4A89-8191-BB08A29C7160.jpeg
Ini lorong sempit yang ada banyak kipas warna-warni berpusing kena tiup angin.
35CF5EDB-9102-4FE1-BAE3-22E79E610E6A.jpeg
Di sini pula ada lukisan kanak² main buaian.

Itu saja setakat ini, lain kali nak kena plan dulu senarai lukisan seni yang ada di sekitar Georgetown.

P.s: mulanya saya parking kat Victoria Garden Hotel, tempat parking bertingkat yang boleh guna Touch n’ Go, sejam pertama RM2. Dulu pun pernah parking sini sekejap untuk ambil parcel dari Pos Laju kat seberang jalan. Tapi saya pindah ke parking luar, sebab tengok kat setiap ruang parking ada papan tanda reserved (vacant), mungkin dikhaskan untuk penginap hotel saja. Tak nak risiko tayar kereta kena kunci, pergi parking kat luar, 2 jam RM5 🫤.

Komentar (0):

FB: https://www.facebook.com/100810608155424/posts/1035876450912600/

Tulis komen: