Final game Running Man terbaru.

27 August 2020, 3:30 pm

Final game Running Man terbaru.

Dulu² waktu kecil kalau ada masih ingat gameshow Istana Takeshi, final game diorang selalu main tembak pistol air. Setiap peserta dan konco² bos Istana Takeshi akan ada helmet dengan kertas bulat kat helmet masing², siapa yang kertas tu berlubang kena tembak, akan terkeluar. Untuk bos selalunya ada kertas target yang tidak adil – tinggi sangat la, besar sangat, pistol lagi besar la, sampai rasanya macam tak pernah tengok ada peserta yang menang 🤔.

Untuk #RunningMan pulak, game ikonik diorang dari mula bersiaran dulu, ialah cabut tag nama kat belakang baju masing². Siapa yang nametag nya dah dicabut, akan terkeluar daripada game.

Ada juga variasi final game Running Man iaitu game pistol air. Diorang tembak name tag dengan dakwat berwarna. Siapa kena tembak, terkeluar. Ada jugak beberapa variasi dan perubahan peraturan untuk game cabut tag nama ini sepanjang episod Running Man yang dah masuk 10 tahun sekarang.

Minggu lalu, episod 517, ada final game baru Running Man. Setiap orang kena pasang belon kat belakang, kemudian menggunakan nerf gun, diorang kena tembak belon sampai pecah. Siapa yang belon²nya habis pecah ditembak, akan terkeluar.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, peraturan game Running Man semakin lama semakin kompleks, sebab mereka tak nak recycle game yang pernah dimain. Tapi game guna nerf gun ni, ringkas saja peraturan dia, dan jelas nampak siapa menang siapa kalah. Tak da lah asyik tengok diorang bertengkar cari siapa jadi spy 😅.

Harapnya diorang main lagi game ni di minggu akan datang, best pulak tengok game tembak belon ni. Macam paintball, tapi jelas nampak siapa kena tembak.

P.s: Kwangsoo dah makin pandai strategi game menembak ni, cari tempat lebih tinggi. Pastu ada trick tak nak bagi belon mudah meletup, tapi akhirnya macam tu jugak 😂.

Pin It Send

Hantaran sohor kini:

Selamat hari ulang tahun ke-10 program Running Man.

11 July 2020, 10:30 am

Selamat hari ulang tahun ke-10 program Running Man.

Tidak banyak program candawara yang bertahan selama lebih 10 tahun. Selain #RunningMan, program lain yang berjaya bertahan adalah Infinite Challenge, yang bersiaran sejak 2005 dah pun tamat 2 tahun lalu.

Sempena ulang tahun ini, rancangan Running Man minggu ini akan disiarkan secara langsung, cuma belum tahu formatnya bagaimana.

Sebagai peminat yang dah menonton dari episod pertama lagi, saya sampaikan dah kenal pengarah program (PD), seperti Jo PD, Hyung-taek PD & Myuk PD yang bertugas pada tahun² awal siaran. Myuk PD terkenal dengan gaya bersahaja yang menyakitkan hati ahli² Running Man.

Kemudian generasi penolong pengarah mula menjadi PD utama, seperti Hwan-jin PD & Chul-min PD. Beberapa projek istimewa yang ditayangkan sepanjang 2018 & 2019 adalah idea Chul-min PD.

Sekarang pengarah utamanya ialah Bo-pil PD, kiranya generasi ke-2 penolong pengarah.

Berkenaan tetamu yang hadir dalam episod Running Man, jika anda penonton tegar dari awal, mesti teka Nickhun (2PM) dan Yong-hwa (CNBlue) yang paling banyak menyertai sebagai tetamu. Tapi sebenarnya, dalam episod² 1-2 tahun kebelakangan ini, ada ramai selebriti yang hadir lebih banyak kali, seperti Kang Han-na, Hong Jin-young, Lee Sang-yeob & Son Na-eun (A-Pink).

Sepanjang bersiaran, Running Man telah ada 11 orang ahli tetap, iaitu Yoo Jae-seok, Haha, Ji Seok-jin, Kim Jong-kook, Lee Kwang-soo, Song Ji-hyo, Jeon So-min, Yang Se-chan, termasuk bekas ahli iaitu Song Joong-ki, Lizzy (After School) dan Kang Gary.

Pin It Send

Stage costume Nayeon (Twice) utk comeback album macam nak sambut Gawai 😅.

1 June 2020, 9:30 am

Stage costume Nayeon (Twice) utk comeback album macam nak sambut Gawai 😅.

Kalau diperhatikan design pakaian yang dipakai Nayeon untuk comeback album #kpop Twice yang release hari ni, More & More, nampak macam ada elemen design & corak #fesyen tradisional Dayak sikit. Mungkin jugak elemen orang asli Amerika Selatan. Twice kata kali ni mereka membawa konsep hippy look, entah la, mata saya nampak jenis design indigenous people. Mungkin fashion designer boleh ulas sikit.

Selamat Hari #Gawai, kalau mabok jangan deraibing 👮‍♂️.

Update: #RunningMan minggu depan Twice jadi guest 🤩.

Pin It Send

Apakah nama penuh Presiden Rusia? Member Running Man jawab.

11 May 2020, 5:40 pm

Apakah nama penuh Presiden Rusia? Member Running Man jawab.

Semua tahu Putin, tapi nama depan tu majoriti tak ingat. Hint dia, 5 suku kata dlm tulisan Korea, dia akhiri dengan suku kata ‘-r’.

① – Mula² Se-chan jawab, macam nama atlet MMA 😄.

② – Ji-hyo pulak teka sebarang 😆.

③ – Pastu Jong-kook pulak teka, tak cukup 4 suku kata 🤨.

④ – Seok-jin ingat nama orang Rusia tu dekat dengan orang Turki 😂.

⑤ – Haha pulak clueless 😆.

⑥ – Kwang-soo pun sama clueless macam Haha 🤣.

⑦ – So-min pun dua kali lima, ingat nama supplemen kali 🤪.

⑧ – Jae-seok saja yang jawab dengan betul 😎.

Screenshot dari #RunningMan episod 479.

Pin It Send